Εβδομάδα ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών "λογαριασμών" για ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνηση

Το προσεχές Σάββατο συνεδριάζει ( για δύο ημέρες) η πρώτη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη ως νέου γραμματέα του κόμματος.

Συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αναβολής μιας εβδομάδος, με κύριο αντικείμενο την πορεία του κόμματος προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τις υποψηφιότητες και τον οδικό χάρτη για την "επόμενη ημέρα" μετά το πέρας του τρίτου μνημονιακού προγράμματος.

Βαριά ατζέντα

Παραλλήλως

θα αναδειχθούν δια της κάλπης και τα μέλη που θα στελεχώσουν το νέο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ( θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος) , το οποίο θα αριθμεί πιθανότατα εικοσιένα στέλεχη.

Η διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε, δεν θα πραγματοποιηθεί σε πανηγυρικό περιβάλλον , ούτε σε επίπεδο εξωτερικών ούτε εσωτερικών γεγονότων.

Η εικόνα του χρηματιστηρίου και η ανησυχία για τις τράπεζες, σε συνδυασμό με τις "ασύμμετρες" εξελίξεις στην Ιταλία και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τις συντάξεις, δημιουργούν εκρηκτικό πακέτο προς διαχείριση από την Κυβέρνηση ενώ οι υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές , οι κόντρες μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών και το ποια μέλη από ποια Τάση θα "προωθηθούν" τελικώς για να απαρτίσουν το νέο κομματικό Όργανο, προοιωνίζονται μια συνεδρίαση "βαριάς" ατζέντας και κλίματος.

Στόχος εξάλλου της ΚΕ είναι να συζητήσει και τις "συμμαχίες" που θα επιδιώξει να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το "στρίμωγμα" του ΚΙΝΑΛ είναι αντικειμενικός στόχος, πολλώ δε μάλλον μετά την "πόρτα" που έριξε το κυβερνών κόμμα στην πρόταση περί ανάγκης συγκρότησης "τρικομματικής" κυβέρνησης, μετά τις εθνικές εκλογές.

Ήταν δεδομένη η απόρριψη σχετικής συζήτησης καθώς στην Κυβέρνηση ετοιμάζονται - χωρίς να το κρύβουν άλλωστε- για σφοδρή σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο για τις κάλπες.

Κόντρες

Μέσα στις κλειστές πόρτες της Κ.Ε πάντως, αναμένεται να βγουν ακόμα πιο απερίφραστα τα "μαχαίρια" από τα θηκάρια στελεχών που βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα.

Η πιο "διάσημη" , εφόσον πραγματοποιείται δημόσια, είναι αυτή του Νίκου Φίλη με τον Νίκο Παππά, με αφορμή ( ή ...όχημα ) την ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε εξαιρετικά αυστηρή κριτική στη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, βγάζοντας τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής στη "σέντρα".

Τις απόψεις Φίλη "συμμερίζονται" ( χωρίς να ρίχνουν δημόσια μέχρι τώρα λάδι στη φωτιά) και οι "53".

Η κόντρα του κ. Τσακαλώτου με τον κ. Παππά εξάλλου, είναι γνωστή, καθώς ...κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

Στη Ρωσία ο Τσίπρας

Στο μεταξύ, Αθήνα και Μόσχα, ως φαίνεται από την διαρροή περί επίσκεψης Τσίπρα σε Πούτιν τον προσεχή Δεκέμβριο, αναζητούν τα βήματα που θα αποκλιμακώσουν την ένταση των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον ρώσο πρόεδρο τον Δεκέμβριο ( συζητάται η 12/12 ως ημερομηνία που έριξε στο τραπέζι η άλλη πλευρά), μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Β. Πούτιν στον έλληνα πρωθυπουργό, τον περασμένο Μάρτιο ( και πριν από τους κραδασμούς που προκάλεσε στις σχέσεις των δύο χωρών η Συμφωνία των Πρεσπών).

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα