Αντάρτικο Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ- Καυστικός για Καμμένο και ΕΡΤ

21:42 13/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Απέναντι στην πολιτική τής κυβέρνησης, σχεδόν σε όλα τα θέματα, εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης στην κεντρική επιτροπή τού ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζοντας το ύφος και το ήθος τής διακυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «καρικατούρα» τού ηγέτη τής ιταλικής Λίγκας Μάριο Σαλβίνι.

«Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος», τόνισε. «Αντίπαλός μας σε αυτή τη φάση είναι το ύφος και το ήθος

της αριστερής διακυβέρνησης. Εάν είμαστε διαφορετικοί πρέπει να το αποδεικνυουμε κάθε στιγμή με ύφος και ήθος».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «εξαντλεί τη δυναμική της η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ», ενώ για τον Πάνο Καμμένο ανέφερε ότι «θεωρεί πως μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα, αλλά θα απογοητευθεί, διότι είναι καρικατούρα».

Στη συνέχεια επανήλθε στις κατηγορίες του για την ΕΡΤ, για την οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι «θυμίζει την περίοδο πριν από το μαύρο», πυροδοτώντας σφοδρότατη σύγκρουση με τον Νίκο Παππά.

«Το θέμα της ΕΡΤ δεν είναι δευτερεύον, ούτε παρωνυχίδα, είναι κομβικό θέμα αριστερής διακυβέρνησης. Θα υποατούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Ο Σαμαράς έχασε τις εκλογές και από την ΕΡΤ.», υπογράμμισε. «Τέσσερις φορές μέσα σε ενάμιση χρόνο έθεσα το θέμα στο πολιτικό συμβουλιο, αλλά όλες αναβλήθηκε η συζήτηση και έμαθα από τις εφημερίδες για τη νέα διοίκηση στην ΕΡΤ».

Για την πορεία τής οικονομίας επισήμανε ότι την επόμενη πενταετία πρέπει να επιτυγχάνονται πλεονάσματα 3,5%. «Συνεπώς, πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη πάνω από 3,5% για να πιάνουμε τους στόχους. Με ειλικρίνεια μπορούμε να προχωρήσουμε, τα μεγάλα λόγια φτιάχνουν απογοητεύσεις και δεν πείθουν».

Ο κ.Φίλης επανέλαβε τέλος την πρόταση που είχε κάνει και στην προηγούμενη συνεδρίαση για προγραμματικό Συνέδριο, έτσι ώστε να πάει το κόμμα σε μία αριστερή πολιτική πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων και να τεθεί ορίζοντας για τις κυβερνητικές δράσεις.

The post Αντάρτικο Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ- Καυστικός για Καμμένο και ΕΡΤ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα