Άνοιξε η Ειδομένη μετά από αστυνομική επιχείρηση

16:12 9/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανοιχτή είναι πλέον η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, μετά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση που είχε ως στόχο την απομάκρυνση των μεταναστών.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δύο μηχανές κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.

Στο ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ υπολογίζει εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών, τη ζημιά που υπέστησαν οι μεταφορείς από τον αποκλεισμό, που

πραγματοποίησαν οι μετανάστες, στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην περιοχή της Ειδομένης.

Μετά το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής έχουν διέλθει μέχρι στιγμής από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

«Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία με 15 βαγόνια που μεταφέρει ζάχαρη, μία με 17 βαγόνια που μεταφέρει χημικά και μία της COSCO με 38 άδεια βαγόνια, που κατευθύνεται στον Πειραιά, για να φορτώσει» ανέφερε ο Ανέστης Σαχπελίδης, εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών.

Καθ΄οδόν προς την Αθήνα είναι τα 29 λεωφορεία, στα οποία έχουν επιβιβαστεί γύρω στους 1.500 μετανάστες από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Τα πρώτα λεωφορεία αναμένεται να φτάσουν αργά το απόγευμα στην Αθήνα, ενώ η άφιξη όλων αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Οι μετανάστες πρόκειται να οδηγηθούν στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Στο μεταξύ περισσότερες από δέκα προσαγωγές μεταναστών έγιναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Οι προσαχθέντες -διαφόρων εθνικοτήτων- μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ειδομένης και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίτερα είχαν προσαχθεί τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από μισή ώρα.

«Ο Ιρανός Βαχίντ ξυλοκοπήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αφού αρνήθηκε να αφήσει την σκηνή, αναφέρει φίλος του», γράφει στο Τwitter ο Oscar Webb, φωτορεπόρτερ του Vice και της Telegraph.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συντονιστή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου ο 29χρονος Ιρανός που διακομίστηκε στο Κέντρο τραυματίστηκε σε συμπλοκή με ομοεθνείς του.

«Ο 29χρονος Ιρανός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είχε θλαστικό τραύμα στο χέρι και στο πόδι και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ομοεθνείς του και όχι από αστυνομικούς, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Περπερίδης.

«Αφού ράψαμε τις πληγές του και έγινε ο απαραίτητος ακτινολογικός έλεγχος και διαπιστώσαμε ότι είναι καλά στην υγεία του, σε συνεργασία με την αστυνομία καλέσαμε ταξί που τον άφησε μαζί τον συνοδό του στον καταυλισμό προκειμένου να επιβιβαστούν στο λεωφορείο και να φύγουν» πρόσθεσε.

Ο φωτορεπόρτερ της Telegraph αναφέρει επίσης πως οι αστυνομικοί είπαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ: «όχι κάμερες, διαγράψτε τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα