Ανοίγουν επιτέλους αύριο τα φαρμακεία της Αττικής‏

18:48 31/3/2014 - Πηγή: Aixmi

Μετά τις εικόνες ντροπής με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα φαρμακεία και την ανείπωτη ταλαιπωρία που υπέστησαν άνθρωποι που είχαν ανάγκη τα φάρμακά τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση να αναστείλουν την απεργία τους.

Συνεπώς, από αύριο τα φαρμακεία

στην Αττική θα ναι ανοιχτά κανονικά , όμως από τις 2 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής πρότεινε την μετατροπή των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για την τύχη των φαρμακείων ενώ οι φαρμακοποιοί της Αττικής απειλούν και με κατάργηση των εφημεριών εκτός από Κυριακές και αργίες και λειτουργία των απολύτως απαραιτήτων φαρμακείων από τις 20:00 – 08:00.

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται και οι φαρμακοποιοί της υπόλοιπης χώρας, που συνεδριάζουν αυτή την ώρα.

Ο πρόεδρός του Κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε νωρίτερα ότι οι φαρμακοποιοί θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και κυρίως στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια καθώς είναι γνωστή η απόφαση που ορίζει πώς λειτουργεί βάση κοινοτικού δικαίου ένα φαρμακείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα