Άνοιγμα από τον Τσίπρα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

09:01 14/9/2015 - Πηγή: Aixmi
Άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, καλώντας τα δύο κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.«Όταν λένε και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, είναι εκ του πονηρού, πρέπει να ξεκαθαρίσουν»,
τόνισε ο κ. Τσίπρας.Όπως επισήμανε «και τα δυο κόμματα θα σταθμίσουν την ευθύνη να μην οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Δεν ξέρω αν τοποθετούνται στο προοδευτικό ή το συντηρητικό φάσμα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα επιθυμούσε να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Εκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο από την αρχή της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την λεγόμενη «αριστερή παρένθεση».

«Έχουν σχέδιο να μας αναγκάσουν στη διαδικασία της ενσωμάτωσης, να πάμε σε μια κυβέρνηση ζόμπι χωρίς κοινά χαρακτηριστικά και με πρωθυπουργό κάποιον που δεν έχει εκλέξει ο λαός».

Αναφορικά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δήλωσε ότι «μοιάζει με πολιτευτή της δεκαετίας του ’70, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι οι ιδέες που πρεσβεύει. Εχει κάνει καμια αυτοκριτική;», διερωτήθηκε.

«Δεν μπορεί να με λέει ψευτράκο και πονηρούλη και να θέλει να συγκυβερνήσουμε. Σήμερα με υποβίβασε κιόλας, μου έδινε την πρωθυπουργία και στην ομιλία του στη ΔΕΘ με έκανε Αντιπρόεδρο. Μάλλον με μπερδεύει με τον κ. Βενιζέλο», σχολίασε.

Κάλεσε τους πολίτες να του δώσουν «δυο παραπάνω βουλευτές. Είχαμε πάρει 149 βουλευτές όταν οι άλλοι φοβίζαν τον ελληνικό λαό ότι θα βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ. Εγώ είχα πει ότι δεν έχω κρυφή ατζέντα, είχα πει ότι δεν θα έπαιζα τη χώρα κορώνα – γράμματα. Το υποστήριζε μια μειοψηφία η οποία έφυγε από το κόμμα. Τώρα δεν υπάρχει κανείς να φοβάται ότι θα βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ. Εμείς διεκδικούμε να διορθωθούν τα δίκαια του λαού. Θέλω μόνο δυο παραπάνω βουλευτές», τόνισε.

Απαντώντας ωστόσο στο αίτημα Μεϊμαράκη για το αίτημα εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης σημείωσε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στη σύσκεψη των αρχηγών να υπάρξει ένα συμβούλιο ευρωπαϊκής πολιτικής. Δεν το απορρίπτει ως ιδέα, αλλά ξεκαθαρίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι ποιες πολιτικές θα εξυπηρετεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα