Μεϊμαράκης: Θα σχηματίσω κυβέρνηση με την «Εθνική Ελλάδος»

08:45 14/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Εντολή για να προχωρήσει σε συνεργασίες με βάση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του στο Έθνος.

«Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας.

Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως επισημαίνει, το διακύβευμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι να βγει η χώρα από την κρίση. «Θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία;» διερωτάται.

Αναφορικά με το μετεκλογικό τοπίο και τις ενδεχόμενες συνεργασίες, ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει πως λαμβάνοντας ο ίδιος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις, και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνη προϋπόθεση για όσους κληθούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Tόνισε, ωστόσο, ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι φέρνουμε επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει», σημειώνει.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγεί πως η κυβέρνηση που θα επιδιώξει να σχηματίσει, αναλαμβάνοντας την εντολή ως πρώτο κόμμα στις εκλογές, «θα έχει τον χαρακτήρα εθνικής Ελλάδος. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δεν περισσεύει κανείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα