Άνω κάτω η κυβέρνηση για τους αναπληρωτές υπουργούς

19:39 20/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Άνω κάτω έχει κάνει την κυβέρνηση η φαεινή ιδέα (τίνος ήταν;) να θεσμοθετηθούν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία και να περάσουν στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, χωρίς να ενημερωθούν τα συγκυβερνώντα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Όπως φαίνεται, το νομικό γραφείο του πρωθυπουργού προώθησε τη σχετική διάταξη, η οποία εμφάνιζε τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει σχεδιασμούς πίσω από

την πλάτη Βενιζέλου και Κουβέλη. Πράγμα που, σε καμία περίπτωση, δεν έκανε.

Η ζημιά, όμως, έγινε με τη δημοσιοποίηση των σχετικών πληροφοριών. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν εξηγήσεις, τονιζοντας πως δεν μπορούν να μαθαίνουν από τα ΜΜΕ τις εξελίξεις σε κρίσιμα θέματα, όπως η δομή και η σύνθεση της κυβέρνησης.
Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν, βέβαια, πως τίποτα σχετικό δε σχεδιάζει -και, μάλιστα, χωρίς να το έχει συζητήσει μαζί τους.

Αν τους έπεισε;

Σε ένα βαθμό, ναι. Σε ορισμένους, όμως, η καχυποψία φούντωσε

Οι περισσότεροι, όμως, τρελλάθηκαν όταν άκουσαν το σενάριο, που υποτίθεται πως κρυβόταν πίσω από τη θέσπιση θέσεων αναπληρωτών υπουργών παντού.

«Δεν το κάναμε για να τοποθετήσουμε αναπληρωτές υπουργούς σε υπουργεία, όπως το Μακεδονίας Θράκης ή το Δικαιοσύνης», είπε αξιωματούχος της κυβέρνησης, «αλλά για να μπορέσουμε να προσλάβουμε παραπάνω μετακλητούς υπαλλήλους για τους υπουργούς»…

Απίστευτο; Τη στιγμή που γίνεται ο μέγας χαμός για να απολυθούν λαμόγια ή κοπανατζήδες, κάποιοι σκέφτονται να κάνουν προσλήψεις συγγενών και και φίλων σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα