Αναβάθμιση των πτυχίων ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά

11:32 22/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τη δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου σε Πανεπιστημιακό θα δίνει το υπουργείο Παιδείας σε αποφοίτους των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τους συνεργάτες του, μετά την

ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τη «συγχώνευση» των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Αυτό όμως κρίθηκε πως είναι άδικο για όσους πήραν πτυχίο από τα ΤΕΙ πρόσφατα με το σκεπτικό ότι δύο νέοι που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος ευνοείται έναντι του πρώτου. Έτσι, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης σε πτυχιούχους από μία χρονολογία και μετά, σύμφωνα με την Καθημερινή.

The post Αναβάθμιση των πτυχίων ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα