Χιονιάς και βροχές έως και την Κυριακή

10:28 22/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια και στα ημιορεινά θα είναι το σκηνικό του καιρού έως και την Κυριακή, ενώ αλλαγή του καιρού αναμένεται την ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε τα σύννεφα θα υποχωρήσουν, ενώ θα παραμείνει το κρύο.

Χιόνι και παγετός θα σημειωθούν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο ενώ προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι βρεθούν στην ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και πάνω αλλά κυρίως στα δυτικά. Στα πελάγη οι άνεμοι τοπικά ενδέχεται

να φτάσουν έως τα 10 μποφόρ ως το μεσημέρι σήμερα αλλά κατά τα άλλα θα κινούνται από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια 8 με 9.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 800 μέτρα). Οι βροχές θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα Ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς και πιθανόν το πρωί της Εύβοιας. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χωρα λίγες νεφωσεις οι οποίες από το βράδυ και από τα βόρεια θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, το Πήλιο, την Εύβοια, σε πιο πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα) και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης.

The post Χιονιάς και βροχές έως και την Κυριακή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα