Ανατροπή στην υπόθεση Τσαλικίδη-Δολοφονία, όχι αυτοκτονία

16:15 21/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Μεγάλη ανατροπή 13 χρόνια μετά τον θάνατο τού Κώστα Τσαλικίδη. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφάνθηκε ότι το στέλεχος τής Vodafone δεν αυτοκτόνησε, αλλά έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης ερεύνησε για τρίτη φορά την πολύκροτη υπόθεση τού Κώστα Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί κρεμασμένος στο σπίτι του στις 9 Μαρτίου 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση των υποκλοπών με την εγκατάσταση

παράνομου λογισμικού στην Vodafone.

Ο κ. Πεπόνης είχε λάβει εντολή το Νοέμβριο του 2017 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνη Λιόγα να ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση. Η έρευνα διατάχθηκε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκoύ Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δικαίωσε τους συγγενείς τού Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να τους αποζημιώσει, επειδή γιατί έκανε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

Στις προηγούμενες έρευνες, δύο εισαγγελείς είχαν αποφανθεί ότι ο Κώστας Τσαλικίδης αυτοκτόνησε.

Ανατροπή στην υπόθεση Τσαλικίδη-Τον σκότωσαν, δεν αυτοκτόνησε

The post Ανατροπή στην υπόθεση Τσαλικίδη-Δολοφονία, όχι αυτοκτονία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα