Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε μακεδονική εθνότητα-γλώσσα

15:23 21/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Από το Κιλκίς όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, αναφέρθηκε στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα Σκόπια, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική πλειοψηφία για εκχώρηση μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας.

Αναλυτικά:

«105 χρόνια μετά τη μάχη του Κιλκίς, τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες του 20ου αιώνα.

Επισκέπτομαι τη Μακεδονία σε μια συγκυρία

συναισθηματικά φορτισμένη. Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ, έχει ήδη αρχίσει και παράγει αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γειτονική χώρα κάτι το οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει: Τη “Μακεδονική εθνότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα”.

Θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, εδώ από το Κιλκίς, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων».

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε μακεδονική εθνότητα-γλώσσα

The post Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκχώρησε μακεδονική εθνότητα-γλώσσα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα