Ανάληψη ευθύνης αναμένεται για τη βομβιστική επίθεση στα Εξάρχεια (ΒΙΝΤΕΟ)

09:40 13/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Βέβαιος ότι στόχος της έκρηξης που σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, έξω από το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη είναι η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, εμφανίστηκε ο συνήγορός της Θέμης Σοφός μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναμένουν την ανάληψη της ευθύνης προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης.

Η έκρηξη

του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε γύρω στις 23.00, στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, έξω από το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», ενώ στην πολυκατοικία αυτή διαμένει η εισαγγελέας Εφετών.

Ο κ. Σοφός κατήγγειλε ότι είχαν μειωθεί τα μέτρα ασφαλείας της το τελευταίο διάστημα αν και η ίδια είχε εκφράσει ανησυχία και μάλιστα είχε αναφέρει ύποπτες κινήσεις.

Επίσης, προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στις 22.22 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα Zougla.gr, υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια, ο οποίος θα εκραγεί σε 30 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα. Πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος το επανέλαβε πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Ωστόσο και οι δύο τηλεφωνήτριες που κατέθεσαν στην αστυνομία υπογράμμισαν πως δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος των δραστών, η εισαγγελέας ή το βιβλιοπωλείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα