Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

10:56 26/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για μεγάλη πτώση.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Γερμανικής Φιλολογίας Αθήνας που σημείωσε πτώση κατά 6.000 μόρια, ενώ το όριο εισαγωγής για τις ιατρικές σχολές έπεσε κάτω από 19.000 μόρια.

Μεγάλη

πτώση εμφάνισαν οι βάσεις και σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μόρια έπεσαν κατά 1.496.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού έφθασαν τους 70.988.

Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Keywords
Τυχαία Θέματα