Αν ψήφιζε στις εθνικές εκλογές το διαδίκτυο τότε ο Θεός βοηθός…

13:37 12/11/2020 - Πηγή: Aixmi

Να τελειώσει – με το καλό – η φοβερή περιπέτεια με την πανδημία και θα έχουμε να συζητήσουμε, να αναλύσουμε, να γράψουμε τόσα πολλά…

Τώρα όμως προέχει η υγεία και η επιβίωση των ανθρώπων.

Απλώς μόνο μία παρατήρηση, απορία. Αν κάνει κάποιος νοήμων, πολιτισμένος και όσο γίνεται ψύχραιμος άνθρωπος ένα ολιγόλεπτο σερφάρισμα στο διαδίκτυο και βλέπει τις αντιδράσεις της κοινωνίας σε πολιτικές ειδήσεις, τον πιάνει πανικός.

Κατ’ αρχάς η κυβέρνηση στον χειρισμό της πανδημίας Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο πήρε άριστα,

Ιούνιος, Ιούλιος ήταν δύο μήνες που η κόπωση και η πίεση της καραντίνας και η θερινή ραστώνη μας «κοίμισαν» όλους ανεξαιρέτως (κυβέρνηση και πολίτες και όλοι μα όλοι κάναμε λάθη). Όμως από τον Αύγουστο «τα έκανε μαντάρα».

Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει όλους είναι η αγανάκτηση μέρους της κοινωνίας που έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Τουλάχιστον από τις οργισμένες αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Λέει κάτι ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας (κυρίως αυτοί οι δύο είναι στο προσκήνιο της επικαιρότητας) και τα σχόλια από κάτω στο διαδίκτυο είναι από χλευαστικά μέχρι τύπου «ψόφα». Ακόμη (σε δεύτερο πλάνο) Γεννηματά και Κουτσούμπας, τα σχόλια ξανά απαξιωτικά, ευτυχώς όχι τόσο χυδαία όσο για τους άλλους δύο. Σπάνια όποτε υπάρχουν δηλώσεις Βελόπουλου και Βαρουφάκη κι εκεί οι αντιδράσεις είναι αποκαρδιωτικές.

Και αναρωτιέται κανείς. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές. Δεν μπορεί να μη γίνουν. Οι Έλληνες ποιό κόμμα θα ψηφίσουν; Ποιόν ηγέτη θα εμπιστευτούν όταν όλους – συγγνώμη για την αυθαίρετη εκτίμηση – είτε τους μισούν, είτε τους γελοιοπούν.

Η πανδημία θα περάσει. Δυστυχώς με νεκρούς και ασύλληπτο κόστος για την οικονομία και την αξιοπρεπειά μας. Αλλά, επειδή έχουμε Δημοκρατία και είμαστε μέρος του πολιτισμένου πλανήτη, θα γίνουν εκλογές. «Σηκώνω τα χέρια» μετά από 37 χρόνια επαγγελματικής δημοσιογραφίας. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στις κάλπες. Θα επιλέξει ξανά ο λαός τη Νέα Δημοκρατία; Ή θα κινηθεί βουστροφηδόν; Ή θα δούμε καμιά μεγάλη έκπληξη; Φυσικά και δεν ξέρω ποιά, όπως κανένας μας.

Και θυμηθείτε ότι αυτές οι κάλπες θα στηθούν με απλή αναλογική, αν αυτό σας λέει κάτι…

The post Αν ψήφιζε στις εθνικές εκλογές το διαδίκτυο τότε ο Θεός βοηθός… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα