Αν έρχονταν σήμερα οι εξωγήινοι στη Γη…

12:34 7/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Η συζήτηση ξεκίνησε από μια φράση του 24χρονου γιου μου.

«Αν σκοπεύουν να έρθουν στη γη εξωγήινοι, η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα«, μου είπε, διαβάζοντας τη δήλωση του Στίβεν Χόκινγκ σύμφωνα με την οποία «το να συναντήσουμε έναν ανώτερο πολιτισμό μπορεί να εξελιχθεί όπως η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο. Δεν είχε πάει καλά για τους γηγενείς…».

«Γιατί το λες αυτό;» απόρησα εγώ.

«Φαντάσου την εικόνα. Ένας προηγμένος, εξωγήινος

πολιτισμός, φτάνει στη Γη. Οι επικεφαλής της αποστολής ζητούν να συναντηθούν με τους ηγέτες του πλανήτη μας για να διαπραγματευτούν μαζί τους την τύχη του. Σκέψου ποιοι θα πάρουν μέρος στην συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας! Ντόναλντ Τραμπ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ανγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν, Ταγίπ Ερντογάν, ενδεχομένως Κιμ Γιονγκ Ουν. Για να μην σου πω ότι θα χρειαστεί να εμφανιστεί και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μαδούρο της Βενεζουέλας και η λίστα θα συμπληρωθεί με πολλούς ακόμη, ανάλογου βεληνεκούς. Προσπάθησε τώρα να φανταστείς την εικόνα που θα σχημάτιζαν οι εκπρόσωποι των εξωγήινων για τον πλανήτη Γη, μετά το τέλος της κρίσιμης αυτής συνάντησης».

Οκ! Δεν χρειάστηκα πολλή ώρα για να το φανταστώ. Σκέφτηκα μόνο πόσο θα ζήλευε ο Ιονέσκο που η ζωή θα τον είχε ξεπεράσει τόσο θριαμβευτικά! Και μετά συμφώνησα απολύτως με την άποψη του γιου μου. Δεν κινδυνεύουμε από τους εξωγήινους στην παρούσα φάση. Πιο πιθανό είναι να φύγουν τρέχοντας από τον πλανήτη μας, με την εντύπωση ότι ο άνθρωπος τελικά δεν είναι νοήμον ον αλλά κάτι σαν ιός. Που δεν θα διακινδύνευαν με τίποτα να τους μολύνει και τελικά να τους καταστρέψει…

thisismarias.com
Follow me on Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα