Αν δεν συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις !…

03:51 10/12/2012 - Πηγή: Aixmi

Συμμορφωθήκαμε και παραμορφωθήκαμε. Τι άλλο θέλετε πια αγαπητοί μας εταίροι; Βέβαια, συμμορφωνόμαστε αναδρομικά ως προς τα Μνημόνια που ψηφίσαμε. Βρισκόμαστε στο τρίτο και εφαρμόζουμε το πρώτο ή το δεύτερο…έχουμε χάσει και το λογαριασμό!

Ίσως γι’ αυτό να λέγεται Μνημόνιο, γιατί πρέπει να είμαστε «μνήμονες» -αρχαία ελληνική η λέξη- να έχουμε, δηλαδή, γερή μνήμη για τη συγκεκριμένη υπόθεση των οικονομικών χρεών, που έχουν οι εταίροι μας λεπτομερώς

καταγράψει.

Θα περιμέναμε βέβαια, ως ισότιμοι εταίροι, να είναι ορισμένοι μνήμονες και των δικών τους χρεών απέναντί μας και να μην τα έχουν επιμελώς διαγράψει! Η περίπτωση θυμίζει τα μαθήματα που χρωστούν οι αιώνιοι φοιτητές από τα διάφορα έτη σπουδών, με αποτέλεσμα να μη  καταφέρνουν ποτέ να πάρουν πτυχίο. Κάπως έτσι την έχουμε πάθει με το χρέος που θα μας κυνηγάει ες αεί, θα το κουρεύουμε και αυτό θα γίνεται διπλάσιο σαν τις …εφηβικές τρίχες. Και, φοβούμαι, ότι αν και το νέο κούρεμα αποτύχει θα προχωρήσουμε και σε κούρεμα της ίδιας της χώρας μας!

Το «μικρότερο κράτος», που απαιτούν οι Γερμανοί, στοχεύει στο ανύπαρκτο κράτος. Εξάλλου, πού οδηγούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί ; Οι ηλικιωμένοι θα αποχωρήσουν πριν την ώρα τους, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα έξοδα περίθαλψης , οι νέοι θα ξενιτευθούν  για να βρουν δουλειά ή και για να σπουδάσουν ακόμη, αφού τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων που σχεδιάζονται θα κάνουν και τις σπουδές απαγορευτικές. Όσο για τις ενδιάμεσες ηλικίες, πιθανή είναι η κατάθλιψη, που εύκολα οδηγεί και στην αυτοκτονία. Με αυτόν, λοιπόν, τον σατανικό τρόπο επιτυγχάνουν οι εταίροι μας το «μικρότερο κράτος» και  τότε θα μπορούν οι ίδιοι να επαίρονται ότι «λεφτά υπάρχουν» στην Ελλάδα.

Τα ανάλγητα μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται μπροστά μας ή πίσω μας είναι μια συνεχής κοροϊδία, και τα τσιτάτα που έχουν επινοηθεί για την εφαρμογή τους αξίζουν βραβείο ευρεσιτεχνίας. Ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά : « Το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο» και ας είναι ο βίος αβίωτος ! «Να μην υποστούμε έκτακτη χρεοκοπία» γιατί θα κινδυνεύσει η Ε.Ε. ή μάλλον θα κινδυνεύσουν τα πουγκιά των ξένων  δυνάμεων.

Με το σκεπτικό αυτό- λένε- ιδεώδης είναι η «επιλεκτική» ή «ελεγχόμενη» χρεοκοπία. Υπό τον έλεγχο ποίων άραγε ; Η απάντηση είναι : των «μηχανισμών ελέγχου» που θα θεσπισθούν. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τους μηχανισμούς των δανειστών ή μάλλον των κατακτητών.

Η «εφεδρεία» ή εν άλλοις λόγοις η απόλυση ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων είναι απαραίτητη –ως λέγουν- για την επιβίωση της χώρας. Εφεδρεία-κατά λεξικόν- σημαίνει παραμονή στο περιθώριο ανθρώπων ή πραγμάτων και η χρησιμοποίησή τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή κρίσιμης κατάστασης. Στην περίπτωση όμως αυτή, η χρησιμοποίηση των υπαλλήλων είναι αβέβαιη και το μόνο βέβαιο είναι η «εφεδρεία» και άλλων!

Τα «ειδικά μισθολόγια», όπως στην Ελλάδα ονομάζονται τα μισθολόγια των λειτουργών του κράτους, δηλαδή δικαστών, πανεπιστημιακών, διπλωματών κ.ά. τα οποία  με τα νέα μέτρα καταλήγουν «ειδικά» υπό την αρνητική έννοια τ

Keywords
Τυχαία Θέματα