Δραματική παραδοχή Χρυσοχοΐδη: Δεν είναι διαχειρίσιμο το μεταναστευτικό

19:02 6/11/2019 - Πηγή: Aixmi

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα από τις συνεχείς αφίξεις μεταναστών και προσφύγων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Εξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», δήλωσε ο υπουργός. «Ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων».

Όπως είπε,

οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. «Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο», επισήμανε. «Το ζήτημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα ή διακύβευμα μόνο των χωρών της πρώτης γραμμής. Είναι ουτοπία η πεποίθηση κάποιων χωρών ότι κλείνοντας τα σύνορά τους είναι ασφαλείςκαι δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των μεταναστών».

Αναφερόμενος στη νέα νομοθεσία που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση για την παροχή διεθνούς προστασίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι αποτελεί «πιστή μεταφορά» της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας με «απόλυτο σεβασμό» στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, τόνισε ότι το

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων,που έχουν φτάσει τις 4.000 στην Ελλάδα. Oπως υπογράμμισε, οι συνθήκες που φιλοξενούνται «δεν τιμούν της Ευρώπη» και γι’ αυτό απευθύνθηκε με επιστολή στους ομολόγους του, έτσι ώστε κάθε χώρα να αναλάβει έναν αριθμό εξ’ αυτών. Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση «πλην ελαχίστων, μάλλον ενός».

The post Δραματική παραδοχή Χρυσοχοΐδη: Δεν είναι διαχειρίσιμο το μεταναστευτικό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα