Αλέξης Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η μείωση των κύριων συντάξεων

11:44 23/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μείωση των κύριων συντάξεων έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου για το 2015.

«Η κόκκινη γραμμή είναι μία και απαραβίαστη, δεν θα προχωρήσουμε για 12η φορά σε μείωση των κύριων συντάξεων», δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός .

Όπως ξεκαθάρισε, «η συμφωνία ούτε περιγράφει ούτε απαιτεί νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις. Αυτό που ορίζει η συμφωνία

είναι μείωση των δαπανών, δεν προσδιορίζει ότι αυτή θα προκύψει από περικοπές στις συντάξεις».

Αναφορικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι το τελευταίο βήμα πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την πηγή όπως είπε, δηλαδή την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους.

«Στόχος είναι η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο κρατώντας παράλληλα τις γραμμές προστασίας των αδυνάτων», πρόσθεσε.

Το 2016 θα είναι το έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε, επίσης, ιστορική μέρα για το κοινοβούλιο και για τη Δημοκρατία τη χθεσινή στο κοινοβούλιο, καθώς με το ψήφισμα για την αναγνώριση του παλαστινιακού κράτους και με την υπερψήφιση του νόμου για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώθηκαν αγώνες και διεκδικήσεις δεκαετιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα