Άκαμπτος ο Σόιμπλε, στο πλευρό Τσακαλώτου ο Σαπέν

16:09 11/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Όσοι πιστεύουν ότι η καταιγίδα των μέτρων που φέρνει η ελληνική πρόταση, ικανοποιεί τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, μάλλον κάνουν λάθος. Μπορεί στον Σύριζα να έχουν ξεσηκωθεί πολλοί βουλευτές, θεωρώντας πέραν των ορίων τα προτεινόμενα μέτρα, ωστόσο ο Γερμανός υπουργός φαίνεται να μην τα βρίσκει αρκετά.

Οι πληροφορίες από το Βερολίνο δημιουργούν κλίμα προβληματισμού, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του καθοριστικού Eurogroup. Ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν γνωρίζει καλά τις επιφυλάξεις Σόιμπλε,

γι αυτό και κάλεσε σε ιδιαίτερη συζήτηση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Έτσι κι αλλιώς, ο ρόλος του στη σύνταξη των ελληνικών προτάσεων υπήρξε καθοριστικός, τις τελευταίες μέρες. Τώρα, λοιπόν, θέλει να συμβουλεύσει τον Τσακαλώτο για τον τρόπο παρουσίασής τους, αλλά και θα του υποδείξει «οδούς διαφυγής» από το στρίμωγμα του Γερμανού συναδέλφου τους.

Ενδεικτικό της σκληρότητας του Βερολίνου είναι ότι η Άγκελα Μέρκελ επιμένει στη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής αύριο, ακόμη και αν το Eurogroup αποφανθεί θετικά σήμερα. Μάλιστα, έχει ήδη ειδοποιήσει ότι στη συνάντηση των ηγετών θα έχει μαζί της και τον Σόιμπλε. Μένει να δούμε και τι στάση θα τηρήσει το ΔΝΤ, καθώς Λαγκάρντ και Τόμσεν δεν έχουν μιλήσει ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα