Die Welt: Φρανσουά Ολάντ, ο νέος ισχυρός άνδρας της Ευρώπης

11:31 11/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Σε νέο ισχυρό άνδρα της Ευρώπης αναδεικνύεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τους χειρισμούς του στο ελληνικό ζήτημα, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Αιφνιδιαστικά ο Γάλλος πρόεδρος άρχισε να αναμειγνύεται ενεργά στην ελληνική κρίση χρέους. Γάλλοι εμπειρογνώμονες βοήθησαν τους Έλληνες να καταρτίσουν τη νέα

πρόταση προς τους θεσμούς, ενώ ο ίδιος ο Ολάντ ήταν ο πρώτος που ζήτησε από την Αθήνα να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η Welt.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γάλλος πρόεδρος κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, διότι αυτό είναι σημαντικό και για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνησή του: «Η Γαλλία θα μπορούσε να αξιώσει να αποκτήσει έναν νέο ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη και τελικά να βγει από τη σκιά της Γερμανίας, στην περίπτωση που πετύχει ο συμβιβασμός με την Ελλάδα τον οποίο επιθυμεί η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση».

«Στην περίπτωση που ο Ολάντ καταφέρει να μεσολαβήσει επιτυχώς μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, θα αποδείξει τόσο στο εσωτερικό της χώρας τους όσο και στο εξωτερικό ότι δεν είναι ο αδύναμος πολιτικός που τον κατηγορούν» σημειώνει .

Και προσθέτει, ότι μέσω ενός συμβιβασμού ο Γάλλος πρόεδρος ίσως καταφέρει να ενώσει τη διασπασμένη γαλλική αριστερά, κάτι που είναι σημαντικό για την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Επιπλέον, ένα Grexit θα θεωρούνταν από τους Γάλλους νίκη κατά της γερμανικής πολιτικής λιτότητας και δεν είναι λίγοι οι Γάλλοι ειδικοί, μεταξύ αυτών και ο οικονομολόγος Τομά Πικετί, που επικρίνουν την πολιτική αυτή και ζητούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα