Αιματηρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ – Στους 8 οι νεκροί – Δεκάδες τραυματίες (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

12:04 4/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, στα νοτιοανατολικά της Τουρκία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες που ανέρχονται στους 100.

Το σημείο αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα για να παραλάβουν τα θύματα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο αστυνομικοί καθώς και ο δράστης.

Η έκρηξη

σημειώθηκε λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη 11 βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών HDP, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης που πραγματοποιεί η κυβέρνηση της χώρας κατά της κουρδικής μειονότητας. Οι Αρχές έχουν κλείσει πολλά φιλοκουρδικά Μέσα, όπως την Cumhurriyet ενώ η ένταση αυξήθηκε με τη σύλληψη της δημάρχου και της αντιδημάρχου του Ντιγιάρμπακιρ την προηγούμενη εβδομάδα.

Χθες το απόγευμα, οι αρχές προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του φιλοκουρδικού HDP.

Η Φιγκέν Γιουκσεκντάκ συνελήφθη στο σπίτι της στην Άγκυρα και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στο Ντιγιάρμπακιρ. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ντεμιρτάς έγραψε στο Τwitter ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν στο σπίτι του με ένταλμα σύλληψης. Λίγη ώρα πριν από την έκρηξη όπως γράφει η Hurriyet o Ντεμιρτάς βρισκόταν στο Δικαστικό Μέγαρο μαζί με τον συνήγορό του. Επίσης, η Γιουκσενττάκ μεταφέρθηκε από την Άγκυρα στο Ντιγιαρμπακίρ για να καταθέσει ενώ οι υπόθεσεις των άλλων συλληφθέντων μελών θα εξεταστούν χωριστά.

Η αστυνομία συνέλαβε άλλους 9 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος.

Το HDP κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι συνδέεται με το ΡΚΚ.

Να σημειωθεί, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, ένταλμα σύλληψης του Ντεμιρτάς έχει εκδοθεί και πολύ καιρό ενώ η απόφαση για την εκτέλεσή του ελήφθη το βράδυ οπότε και αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι του προέδρου του HDP και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Στο μεταξύ, αποκλείστηκε η είσοδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Whatsapp, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα