Αποστάσεις Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ: Πρέπει να εκπέμπουμε ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα

10:48 4/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειων ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε αποστάσεις από την ηγεσία του Κινήματος υποστηρίζοντας πως στη χθεσινή ψηφοφορία όπου το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ των τροπολογιών Παππά, ο ίδιος δεν ψήφισε τίποτα και πως

εάν ήταν παρών στη Βουλή δεν θα ψήφιζε την τροπολογία Παππά. «Αν ήμουν στη Βουλή δεν θα τις ψήφιζα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε… εσωκομματικά πυρά, τονίζοντας ότι κανείς δεν τον ρώτησε για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως είχε ζητήσει να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για να αποφασίσει. «Επιθυμώ αυτές οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά. Είμαι θεματοφύλκας των εσωτερικών διαδικασιών» σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον σημείωσε πως αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία θα ψήφιζε σύμφωνα με την άποψή του και άφησε αιχμές για κενά στη δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπέμπει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα» είπε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας πως είναι θεματοφύλακας των διαδικασιών.

«Όταν κατηγορούμε τους άλλους για τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση θα πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα» είπε ο κ.Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και δεν έκανε μια διαδρομή κομματικά προστατευμένη.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αφελή την κατηγορία πως ο ίδιος συμπλέει με τη ΝΔ: «Η ΝΔ προσχώρησε στις θέσεις μας» .

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του και κατά του νόμου Παππά: «Δεν έχω ασκήσει απλώς κριτική. Είμαι στην πρώτη γραμμή κατά ενός εγχειρήματος βαθιά αντιδημοκρατικού και επικίνδυνου. Ζητήσαμε η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ. Η σύμφωνη γνώμη δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα που αναφέρει το Σύνταγμα».

Επίσης, ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Δεν υπάρχει λύση από την παρούσα Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα