Αίγυπτος: Σε live μετάδοση η αποκάλυψη σαρκοφάγου «πνιγμένη» από χρυσό

20:22 9/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Μια ανέγγιχτη μούμια, τυλιγμένη σε λινό ύφασμα και περιτριγυρισμένη από χρυσό και θησαυρό ανεκτίμητης αξίας, βρήκαν αρχαιολόγοι μέσα σε σαρκοφάγο στην νεκρόπολη της Μίνια, που βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Νείλου, νότια του Καΐρου και των πυραμίδων της Γκίζας. Όπως πιστεύουν οι επιστήμονες, η μούμια ανήκε σε Αιγύπτιο αρχιερέα.

Τη σαρκοφάγος άνοιξαν 7 άτομα ζωντανά στην τηλεόραση, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα κατά τη διάρκεια εκπομπής του καναλιού Discovery. Στην περιοχή ανακαλύφθηκε ένα δίκτυο κατακόρυφων διαδρομών με σήραγγες και τάφους που περιείχαν 40 μούμιες, οι οποίες πιστεύεται

ότι ανήκουν σε μέλη της ευγενούς ελίτ. Έτσι, η εκπομπή «Expedition Unknown: Egypt Live» άδραξε την ευκαιρία και μετέδωσε ζωντανά την ανασκαφή

Ο παρουσιαστής της εκπομπής δήλωσε πως η μούμια ήταν του αρχιερέα του Θωθ, του αρχαίου αιγυπτιακού θεού της σοφίας και της μαγείας, και χρονολογείται στην 26η δυναστεία της Αρχαίας Αιγύπτου.

View image on Twitter

josh@bigfanofllamas

Can’t believe how well preserved these canopic jars are#EgyptLIVE

1,499

3:41 AM – Apr 8, 2019289 people are talking about this\

The post Αίγυπτος: Σε live μετάδοση η αποκάλυψη σαρκοφάγου «πνιγμένη» από χρυσό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα