Άγνωστος στις Αρχές ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων (ΒΙΝΤΕΟ)

10:37 11/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε εισαγγελέα αρμόδιο για τρομοκρατικές υποθέσεις εμφανίστηκε χθες ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων ο οποίος τραυμάτισε με σφυρί αστυνομικό μπροστά στον ναό.

Το εισαγγελικό γραφείο άνοιξε δικαστική έρευνα για απόπειρα δολοφονίας ατόμου με δημόσια εξουσία σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση και εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή ο δράστης κατηγορείται για τρομοκρατία και κρατείται.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Αλγερινό, τον Φαρίντ Ίκεν, άγνωστος στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, νεόφυτο στις τρομοκρατικές

επιθέσεις αν και υπάρχει φόβος ότι είναι αρκετά έμπειρος και καλά καταρτισμένος. Δεν έχει επιδείξει ποτέ στους συγγενείς του τη ριζοσπαστικοποίησή του και τις διασυνδέσεις του σε Ιράκ και Συρία.

Όταν συνελήφθη πάνω του έφερε κομπιούτερ και τέσσερα USB όπου περιείχαν τζιχαντιστική προπαγάνδα, περιλαμβανομένων φωτογραφιών από τις επιθέσεις στο Λονδίνο, δοξάζοντας τους δράστες των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες. Επίσης, στα αρχεία του βρέθηκαν και φωτογραφίες από τον Μοχάμεντ Μεράχ που σκότωσε εφτά ανθρώπους στην Τουλούζη και το Μονταμπάν το 2012. Επιπλέον εντοπίστηκε εγχειρίδιο για δράση από μοναχικούς λύκους που έχει δώσει το Ισλαμικό Κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα