Άδωνις: Θα πάω φυλακή τον Παπαγγελόπουλο αν έχει λάβει άτυπη ενημέρωση

10:19 6/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για τς κατηγορίες που του προσάπτουν για τη Novartis εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκοψε τη βασιλόπιτα χθες σε εκδήλωση στο Divani Caravel.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πανάθλιο πρωθυπουργό» και «αρχηγό της κωλοτούμπας» τον Αλέξη Τσίπρα

εκφράζοντας την απορία του ότι «ένας ανίκανος, άξεστος, αμόρφωτος και τεμπέλης έγινε πρωθυπουργός».

«Δεν θέλω να χάσετε με τίποτα την αυριανή τοποθέτησή μου στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την υγεία. Δύο πράγματα θα γίνουν. Ή θα σβήσουν τα φώτα της βουλής ή θα πάει στο νοσοκομείο ο Πολάκης δυστυχώς. Θα τους κάνω εντελώς ρεζίλι για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Εδώ θα παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία μου από το Κάραβελ κατά την κοπή της παραδοσιακής μας βασιλόπιτας https://t.co/zVM0zfdgDZ δείτε τί έγινε σήμερα. Ευχαριστωωωωώ pic.twitter.com/Un2dMU6daS

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 5, 2018

Στο μεταξύ, εν αναμονή της διαβίβασης στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis., ο κ. Γεργιάδης αναμένεται να καταθέσει στην Εξεταστική για την Υγεία στις 11.00 το πρωί.

Στο επίκεντρο της διερεύνησης βρίσκεται το ζήτημα της πρόσληψης 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία όμως στη συνέχεια μετακινήθηκαν σε πολιτικά γραφεία. Ο κ. Γεωργιάδης θα κληθεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα στηρίζουν τον ισχυρισμό του ότι οι 23 προσληφθέντες δεν πληρώνονταν από το Δημόσιο αλλά από χορηγίες.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης απείλησε ότι θα στείλει στη φυλακή και τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα αν έχουν και οι δύο άτυπη ενημέρωση για την υπόθεση.

Όπως είπε «αν ο Παπαγγελόπουλος έχει λάβει άτυπη ενημέρωση, θα τον πάω φυλακή για κακούργημα, αν η Εισαγγελέας έχει άτυπη ενημέρωση, θα πάνε και οι δύο φυλακή», διερωτώμενος «πού ξέρουν τα ονόματα που περιέχονται στη δικογραφία οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μόνο διαβιβαστική αρμοδιότητα και δεν μπορεί να ανοίξει το φάκελο», είπε σχετικά.

Όπως τόνισε, «επί υπουργίας μου ήταν η μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», καθώς «μειώσαμε οριζόντια την τιμή σε 75000 φάρμακα», συνεπώς και δε γίνεται να υπάρχει εμπλοκή της υπουργίας και της τότε κυβέρνησης συνολικότερα στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η χρονική στιγμή που έφτασε ο φάκελος στη Βουλή δεν είναι τυχαία κι έχει να κάνει με το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα για το Σκοπιανό. «Αν έχει δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός», για τη μεταβίβαση του φακέλου στη Βουλή, «έχει παρανομήσει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

The post Άδωνις: Θα πάω φυλακή τον Παπαγγελόπουλο αν έχει λάβει άτυπη ενημέρωση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα