Άδωνις κατά Φίλη για Μητροπολίτες και σχολεία

18:56 4/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της απαγόρευσης με εγκύκλιο, εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας προς τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ.κ. Νικολάου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ να πραγματοποιούν ομιλίες σε σχολεία.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση του στη Βουλή

κάνει λόγο για απόπειρα διαχωρισμού των Ελλήνων με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι γνωστό ότι οι εκπρόσωποι αυτής της κυβέρνησης είναι στην πλειονότητά τους δεδηλωμένοι άθεοι, στόχευαν εξαρχής να λάβουν το ρόλο του ιεροεξεταστή και να μεθοδεύσουν τη σύγκρουση του κράτους με την εκκλησία. Μια πρακτική διαχωρισμού των Ελλήνων ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, που κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος«.

Στην ερώτηση ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολούθησε μια περίοδος προπαγάνδας των κατεστημένων μηχανισμών να παραμερίσουν πλήρως στο βωμό της εξουσίας μερικές, παρωχημένες για τους ίδιους αξίες, ωστόσο σημαντικές, διαχρονικές αξίες για τον ελληνικό λαό: την ιστορία, τη θρησκεία, την οικογένεια, το καθήκον, τη φιλοτιμία και τον πατριωτισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα