«Vidkun Quisling ο Πρωθυπουργός»

04:46 27/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Όταν το 1940 ο δωσίλογος αξιωματικός υποστήριξε την εισβολή ναζιστικών στρατευμάτων στη Νορβηγία, έλαβε ως ανταμοιβή την πρωθυπουργία. Ως ο πλέον μισητός πρωθυπουργός καταδικάστηκε και στη συνείδηση του κόσμου και από την επίσημη δημοκρατική κυβέρνηση στο τέλος του πολέμου.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι Γερμανοί ξεκινούν ανατροπές, πολέμους και ανίερες συμμαχίες που, όμως, ποτέ δεν έφτασαν σε νίκες. Κέρδιζαν τη μάχη. Έχαναν τον πόλεμο. Στην γερμανική νοοτροπία η λέξη κλειδί είναι «έλεγχος». Κυριαρχεί η εμμονή του πολιτικού προσωπικού για τον πλήρη- ει

δυνατόν- έλεγχο της ΕΕ και των δημοσιονομικών μεγεθών. Θα αποτελούσε απλούστευση, ωστόσο, να θεωρήσει κανείς αυτή την εμμονή δίψα- μόνο- για οικονομική παντοδυναμία. Η πλήρης ανάπτυξη της «γερμανικής δύναμης», πολύ περισσότερο αφορά αυτό που αναλυτικά αναφέρθηκε ο κ. Μπαρόζο στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2012, τον Σεπτέμβριο.

Δεν συνηθίζω να παραπέμπω σε links, αυτό όμως αξίζει να το δείτε

Κυρίως…

Γιατί παρουσιάζει το νέο σχέδιο στρατηγικής για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Γιατί θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για ένα νέο τρόπο σκέψης για την Ευρώπη (τώρα που αποδομήσαμε τον παλιό..)

Γιατί όπως δήλωσε «για περισσότερη ολοκλήρωση απαιτείται περισσότερη δημοκρατία» ( που δεν είχαμε..)

Και

Γιατί η Ευρωπαική ολοκλήρωση θα στηριχθεί στην πολιτική Ένωση. Προς μία Ομοσπονδία Εθνικών Κρατών.

Ασφαλώς ο κ. Μπαρόζο έρχεται αρκετά χρόνια μετά να μας ενημερώσει για το «Όραμα». Η ψαγμένη κ. Ψαρούδα- Μπενάκη στην αξέχαστη ανάγνωση- έχει σημασία- του λόγου της ως Πρόεδρος της Βουλής προς τον ΠτΔ Κ. Παπούλια, και γνωστή εξάλλου για τις αστικές διεθνιστικές τάσεις της, τα είχε πει όλα.

Δεν θα μπορούσα να στερήσω από τον αναγνώστη τις επισημάνεις της.

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη.

Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Και ο Quisling πάντως μπροστά και ψαγμένο θεωρούσε τον εαυτό του, στην εποχή των μεγάλων επιλογών.

*O ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης είναι Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα