Tο σπάνιο Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι πάνω από την Αττική

21:39 31/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Για πρώτη φορά εδώ και 150 χρόνια, το σπάνιο Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι είναι επιτέλους εδώ!

Ενθουσιασμός επικρατεί παγκοσμίως για τη σημερινή ολική έκλειψη της υπερ-Σελήνης, στη διάρκεια της οποίας τρία φαινόμενα σχεδόν συμπέσαν: η πανσέληνος, το κοντινό πλησίασμα του δορυφόρου μας στη Γη και η ολική έκλειψη της Σελήνης.
Από τη στιγμή που πρόκειται για τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, αυτόματα κερδίζει και τον τίτλο του «μπλε φεγγαριού». Αυτό το φαινόμενο πρόκειται να συμβεί για πρώτη φορά μετά από 152 χρόνια και δεν θα ξανασυμβεί για τουλάχιστον

μία ακόμη δεκαετία. Επίσης, η συγκεκριμένη υπερσελήνη τυχαίνει να είναι η τελευταία μιας τριλογίας υπερσεληνών (η πρώτη έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου και η δεύτερη την πρωτοχρονιά).

Η σημερινή πανσέληνος είναι απίστευτα σπάνια από όλες τις απόψεις. Οι ορατές υπερσελήνες φαίνονται 14% μεγαλύτερα και 30% λαμπρότερα από τις πανσέληνους που συμβαίνουν όταν το φεγγάρι είναι όσο πιο μακριά από τη Γη είναι δυνατόν. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, το φεγγάρι θα χάσει σιγά-σιγά τη λάμψη του και θα πάρει μία κόκκινη απόχρωση, καθώς η ατμόσφαιρα θα προκαλέσει διάθλαση του φωτός, σύμφωνα με τη NASA. Εξού και η ονομασία «Ματωμένο Φεγγάρι».

Η έκλειψη, διαρκεί περίπου τρεισήμισι ώρες, είναι ορατή κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ασία, την Ινδονησία και την Αυστραλία. Στην Ελλάδα δεν μπόρεσαν να απολαύσουν το θέαμα σε όλη του την έκταση. Στην Αθήνα η έκλειψη έφθασε στο αποκορύφωμά της, το μεσημέρι.

The post Tο σπάνιο Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι πάνω από την Αττική appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα