ΑΝΕΛ: Το συλλαλητήριο δεν θα είναι αντικυβερνητική διαδήλωση

19:55 31/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικός, σε όποια γλώσσα κι αν τον πει κανείς, τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου και υπογράμμισε πως το συλλαλητήριο δεν είναι αντικυβερνητική διαδήλωση, αλλά έκφραση αγνού πατριωτισμού των Ελλήνων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ερωτηθείσα για το όνομα «GornaMakedonija» για την πΓΔΜ, έκανε λόγο για

«μία πληροφορία σε επίπεδο φήμης και υποθετικού σεναρίου», επαναλαμβάνοντας ότι οι ΑΝΕΛ «εκφράζουμε την πάγια θέση μας, ότι δεν δεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του για τα Σκόπια».

«Αυτό που επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση είναι μια συνολική λύση στα προβλήματα με τα Σκόπια, με πρώτο και κύριο το ζήτημα του αλυτρωτισμού και την εξάλειψη κάθε ίχνους του. Η χρήση του όρου «Μακεδονία» υποδηλώνει τον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας. Αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να εξαλειφθεί κάθε ίχνος αλυτρωτισμού. Να δούμε εάν το κράτος των Σκοπίων, που βιάζεται για λύση και θέλει να ενταχθεί στους διεθνείς οργανισμούς, θα το δείξει εμπράκτως» είπε ακόμη.

Ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το αν η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει και συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, είπε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιουργήθηκε με μια έντιμη συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων με στόχο την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων και την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, για τη μη επαναφορά ενός σαθρού πολιτικού συστήματος». Τέλος, πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που να διαφοροποιεί την κατάσταση. Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευσης και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα καταλήξει».

The post ΑΝΕΛ: Το συλλαλητήριο δεν θα είναι αντικυβερνητική διαδήλωση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα