Times: Γκέτο στην Ελλάδα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

14:06 3/1/2018 - Πηγή: Aixmi

«Γκέτο στην Ελλάδα» τιτλοφορείται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Times αναφερόμενο στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι άθλιες συνθήκες και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατέστρεψαν ένα προσφυγικό κέντρο στη νήσο Λέσβο σε ένα αντικειμενικό μάθημα για κακοδιαχείριση από τη γραφειοκρατία«.

«Καθώς ο χειμώνας αγριεύει στο Αιγαίο, σχεδόν 15.000 πρόσφυγες έχουν

εκβραστεί σε πέντε ελληνικά νησιά σε συνθήκες απελπιστικής εξαθλίωσης. Τα παιδιά περπατούν ξυπόλητα δίπλα σε ανοικτούς υπονόμους. Ολόκληρες οικογένειες τρέμουν από τις καιρικές συνθήκες σε σκηνές που προορίζονταν για ποπ φεστιβάλ. Οι γυναίκες φορούν πάνες, προκειμένου να μην πέσουν θύματα βιασμού στον δρόμο τους τη νύχτα προς τις τουαλέτες του υπερκορεσμένου προσφυγικού καταυλισμού τους» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα όπου διατυπώνεται η έκκληση προς την ΕΕ και τη βρετανική κυβέρνηση για βοήθεια.

Σε άλλο σημείο προστίθεται πως «η μακροπρόθεσμη λύση στην κρίση της μετανάστευσης είναι να αντιστραφεί η ροή των προσφύγων, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η βραχυπρόθεσμη ανάγκη είναι για την άμεση απλοποίηση των αιτήσεων ασύλου, για τροφή και στέγη. Η Βρετανία θα πρέπει να αφιερώσει ένα μέρος του τεχνητά διογκωμένου και γενναιόδωρα ενισχυμένου προϋπολογισμού αρωγής της για τον τερματισμό του αίσχους, το οποίο ένας εθελοντής χαρακτήρισε ως γκέτο στην άκρη της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη Λέσβο να είναι ένα σύγχρονο Αλκατράζ, αλλά αυτό είναι που αισθάνονται αυτοί που έχουν κολλήσει εκεί».

The post Times: Γκέτο στην Ελλάδα τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα