Μην τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί...

13:31 3/1/2018 - Πηγή: Antinews

To 2018, ούτως ή άλλως, θα είναι προεκλογική χρονιά. Ό, τι και να λένε τα φερέφωνα και τα υπόγεια του Μαξίμου. Στις εκλογές οδηγείσαι υπό το βάρος της αποτυχίας σου και της διάψευσης των προσδοκιών. Της λαϊκής αγανάκτησης, που μπορεί να μην εκδηλώνεται (οι εκδηλώσεις θέλουν οργάνωση και η από εδώ πλευρά δεν κατέχει την... τέχνη), αλλά όποιος ζει στην κοινωνία τη συναντάει παντού και καθημερινά.

Ο βασικός στόχος είναι να απαλλαγεί η Πατρίδα μας από την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Δεν θα είναι εύκολο γιατί

ο αντίπαλος είναι αδίσταχτος και θα τα δώσει όλα για να μη χάσει ή έστω να περιορίσει τις απώλειες στη μικρότερη δυνατή έκταση. Η «παροχολογία» των τελευταίων μηνών, με την οποία η Κυβέρνηση στοχευμένα «κτίζει» εκλογικό ακροατήριο, το επιβεβαιώνει.

«Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν...»

Ο Τσίπρας το είχε πει ξεκάθαρα το 2015: ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν!

Τότε, δεν τους πήραμε στα σοβαρά, αλλά εκείνοι το εννοούσαν!

Τώρα που τους γνωρίσαμε καιρός να το ανταποδώσουμε!

Όμως, για να γίνει αυτό, η από εδώ πλευρά, πρέπει να ξεχάσει τις αφέλειες περί συναίνεσης και... εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Αυτή η τακτική εκλαμβάνεται ως αδυναμία και τους αποθρασύνει.

Άλλωστε, αυτή η τακτική δοκιμάστηκε και το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει χρόνο σ΄ ένα ασκέρι που δεν διστάζει να πουλήσει ακόμα και την ψυχή του στο διάβολο για την εξουσία.

Όσοι συνεχίζουν να παραμυθιάζονται ότι υπάρχει περιθώριο συναίνεσης με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είτε ζουν σε άλλη χώρα, είτε είναι αφελείς, είτε τέλος τους αβαντάρουν για ιδιοτελείς λόγους.

Δεν ψηφίζουμε κανένα νομοσχέδιό τους.

Δεν στηρίζουμε καμιά πρωτοβουλία τους.

Δεν τους δίνουμε κανένα περιθώριο χρόνου.

Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή.

Απαντάμε σε όλα και τους τα θυμίζουμε όλα!

Τέλος!

«Απατεώνες είμαστε;»

Η γνωστή ερώτηση της Θεανώς Φωτίου (ναι αυτής της... αριστερής που διορίστηκε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο επί χούντας) έχει απαντηθεί εδώ και καιρό!

Ακόμα αντηχούν οι κραυγές τους για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», για απαλλαγή από τα μνημόνια μ’ ένα άρθρο και ένα νόμο, για επαναφορά της 13ης σύνταξης και του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ! Ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να τα κάνουν και έλεγαν εν γνώσει τους ψέμματα!

Η «επιτυχία» τους είναι ότι παρέλαβαν μια οικονομία που έβγαινε από τα μνημόνια, χρειαζόταν μόνον μια προληπτική γραμμή στήριξης, και με την παλαβή διαπραγμάτευσή τους, την φόρτωσαν με 80-100 δις, υποθήκευσαν την εθνική περιουσία για τα επόμενα 100 χρόνια, μας δέσμευσαν με πλεονάσματα για τις επόμενες δεκαετίες, ενώ αποτέλεσμα της «επιτυχίας» τους είναι τα 4 και πλέον εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που οφείλουν στο Δημόσιο. Είναι η κυβέρνηση των πλειστηριασμών και των αναγκαστικών εκτελέσεων!

Έλεγαν ότι θα προστατεύσουν τους αδύναμους, αλλά έκοψαν το ΕΚΑΣ, μείωσαν τις συντάξεις, κουτσούρεψαν το επίδομα θέρμανσης, αύξησαν τον ΦΠΑ, εξαφάνισαν το αφορολόγητο και κάνουν κατασχέσεις για 500 ευρώ! Δεν τα λέω εγώ, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής της πρώτης φοράς αριστερά τα λέει!

Έλεγαν ότι θα είναι «κάθε λέξη του Συντάγματος» και επιτίθενται ξεδιάντροπα κατά της δικαιοσύνης, καθυβρίζουν τους λειτουργούς της και παρεμβαίνουν προκλητικά στις αποφάσεις της.

Έλεγαν ότι θα διασφαλίσουν την δημόσια τάξη και ασφάλεια και οι Ρουβίκωνες «επισκέπτονται» ανενόχλητοι τη Βουλή και το Πεντάγωνο! Και ο υιός Βούτσης υποδέχεται περιχαρής τον Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές, ενώ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ομολογεί ότι «είναι δικά μας παιδιά»!

Κομπορρημονούσαν για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και κυβερνάνε χάρις στον Καμμένο, συμμάχησαν με τη «Χρυσή Αυγή» για να ρίξουν τον Σαμαρά, ενώ μέσω της φορολογίας λεηλατούν βάναυσα τον απλό πολίτη!

Μιλούσαν για περήφανη εξωτερική πολιτική και η κυβέρνησή τους έχει μετατραπεί στον μεγαλύτερο καρπαζοεισπράκτορα της περιοχής, έχει δώσει γη και ύδωρ στους θεσμούς, ενώ η Πατρίδα μας οδεύει σε καθεστώς «φινλανδοποίησης» από την τουρκική προκλητικότητα.

Τι απ’ όλα αυτά ήταν στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»;

«Κυβέρνηση ή κυβερνητικός εταίρος;»

Καθώς θα οδεύουμε προς τις εκλογές η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει και μάλιστα με τρόπο σαφή και ένα άλλο ζήτημα, κρίσιμο για την εκλογική της επιτυχία. Ποιος είναι ο στρατηγικός της στόχος;

Να κατακτήσει την αυτοδυναμία και να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά της ή να αποτελέσει τον ισχυρό κυβερνητικό εταίρο κάποιου ομιχλώδους σχήματος με το υβρίδιο της κα Γεννηματά;

Έχουν διαβάσει στη Ν.Δ. τα ονόματα εκείνων που συμμετέχουν στο πολιτικό συμβούλιο; Δηλαδή, η ΝΔ θα συγκυβερνά, υπό την αίρεση του Γ. Παπανδρέου, του ανθρώπου που κέρδισε με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» και εν συνεχεία μας οδήγησε, άνευ όρων, στα μνημόνια;

Αυτή η ιδιότυπη ανοχή προς το υβρίδιο της κας Γεννηματά, αποδυναμώνει εκλογικά τη ΝΔ και περιορίζει την επιρροή της και θα την φέρει αντιμέτωπη με πολύ δύσκολα προεκλογικά ερωτήματα.

Διαβάζω και ακούω, επίσης, και κάτι άλλες απόψεις ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα είναι τόσο δύσκολα που θα χρειαστούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες! Ωρέ, τι λέτε; Ποια «συναίνεση» και «ευρύτερη συνεργασία» επιδίωξε ο Τσίπρας; Και μη μου πείτε εκείνη την γκάφα ολκής που διέπραξε η Ν.Δ. το καλοκαίρι του 2015, όταν πάτησε την πεπονόφλουδα και με τα δυό της πόδια, δίδοντας στον Τσίπρα λευκή επιταγή για να διαπραγματευτεί ένα επαχθέστερο, τρίτο, μνημόνιο και στη συνέχεια την έσυρε σε εκλογές;

Αν πραγματικά η ΝΔ πιστεύει ότι έχει το πρόγραμμα, τα στελέχη και την αποφαστικότητα να διαχειριστεί την επόμενη, πολύ δύσκολη ημέρα, οφείλει ξεκάθαρα να ζητήσει εντολή αυτοδυναμίας για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Χωρίς ήξεις-αφίξεις και «ανοιχτά» παράθυρα για συνεργασίες!

Όραμα για την επόμενη ημέρα

Νομίζω ήταν το 1989 όταν η αείμνηστη Μελίνα είπε στον Ανδρέα: «Πρόεδρε, δεν αρέσουμε!».

Η δημοσκοπική κόπωση που εμφανίζει τελευταία η ΝΔ δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας σοβαρής ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ ή της παλινόρθωσης του ΠΑΣΟΚ, μέσω του νέου υβριδίου.

Οφείλεται περισσότερο σε εγγενείς αδυναμίες της Ν.Δ.

Μια αποκαμωμένη κοινωνία δεν αναζητά σωτηρία σ’ ένα κόμμα που θα υλοποιεί ταχύτερα τις πολιτικές των μνημονίων! Έχει τον Τσίπρα και τον Καμμένο που το κάνουν χωρίς ν΄ανοίξει μύτη!

Θέλει ένα κόμμα που να δημιουργήσει την προοπτική και την ελπίδα της επόμενης ημέρας!

Θέλει ένα όραμα για το που θα πάει αυτή η χώρα! Δεν μπορεί να ζει με μνημόνια στον αιώνα τον άπαντα!

Ποια Ν.Δ. θέλουμε;

Η αξιωματική αντιπολίτευση συχνά δείχνει να πορεύεται χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική.

Τελευταία, στα... υψηλά κλιμάκια ευημερούν «ορφανά του Σημίτη», «απομεινάρια της ΔΡΑΣΙΣ», «φιλελεύθεροι» που δεν στέριωσαν πουθενά, «διανοούμενοι» που έμπαιναν όπου έβλεπαν ανοιχτή πόρτα, «παραπλανημένοι» του ΣΥΡΙΖΑ και «απογοητευμένοι» του «Ποταμιού».

Αυτοί θα περάσουν το νέο μήνυμα της ΝΔ στο εκλογικό σώμα;

Χώρια, που δεν έχουν σχέση με την παράταξη, «ντρέπονται» για την ιστορία και τις παραδόσεις της και θέλουν να κάνουν τη ΝΔ ένα είδος νέου Ποταμιού. Σαν να μην είναι πρόσφατο το αρχικό πείραμα, που «κατάφερε» να εξαϋλωθεί δημοσκοπικά, όντας στην αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να αναζητεί πλέον σωτηρία ως... συνισταμένη της κας Γεννηματά.

Λυπούμαι, αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

Ναι, τα κόμματα εξουσίας πρέπει να διευρύνουν το ακροατήριο τους.

Ναι , πρέπει να μπολιάζονται με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες!

Ναι, πρέπει να είναι ανοιχτοί και ζωντανοί οργανισμοί και όχι «μούμιες» του παρελθόντος και «κάδρα» ιστορίας.

Όμως, τα κόμματα εξουσίας οφείλουν να έχουν μια διακριτή πολιτική φυσιογνωμία και ιδεολογία. Έναν κώδικα αρχών και αξιών. Συγκροτημένο λόγο και πρόγραμμα. Δεν είναι ανώνυμες εταιρείες όπου οι υπάρχοντες μέτοχοι διαγκωνίζονται για τα κεκτημένα τους και οι νέοι μέτοχοι για ενίσχυση της επιρροής και αύξηση του ποσοστού τους. Κυρίως δεν είναι σημαίες ευκαιρίας!

Πρόεδρος είναι ο Κυριάκος

Κοντά σ’ αυτά φυτρώνουν και άλλα άνθη! Είναι και αυτοί που δεν τους αρέσει ο Κυριάκος! Ο καθένας εφευρίσκει τους λόγους του.

Εσωστρέφεια, αυτό το αυτοάνοσο νόσημα της ΝΔ!

Που τρώει τις σάρκες της!

Θυμάμαι εκείνους που κάθε μέρα απειλούσαν να ρίξουν την Κυβέρνηση Καραμανλή.

Και τους άλλους που από το πρωΐμέχρι το βράδυ υπονόμευαν τον Σαμαρά.

Με τέτοιες λογικές κάποιοι νεοδημοκράτες ψήφισαν Τσίπρα για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν τα φαρμακεία προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ! Και τώρα είναι μετανοημένοι κοψοχέρηδες.

Θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη;

Η στήριξη στον Κυριάκο είναι εκ των ών ούκ άνευ προϋπόθεση για να έχει πιθανότητες η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλάξει τη Χώρα από την καταστροφική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και «ναι» ο Κυριάκος, χωρίς αμφιβολία, θα είναι καλύτερος Πρωθυπουργός από τον Τσίπρα!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να φωνάζουμε για τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλήψεις!

ΥΓ. Ρωτάνε πως θα χρηματοδοτήσει η ΝΔ το κυβερνητικό της πρόγραμμα, η απάντηση είναι απλή: θα το κάνει με τους πόρους που είχε βρει ο Τσίπρας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
επιδομα θερμανσης, χρυση αυγη, εκλογες, τσιπρας, καιρος, ενφια, δις, επιδομα, ΦΠΑ, βουλη, καμμενος, σαμαρας, υβρίδιο, παπανδρεου, κας, επιρροή, ολκής, καλοκαιρι, μνημονιο, συριζα, ΠΑΣΟΚ, οφείλεται, φαρμακεια, σημαίνει, εθνικη τραπεζα, αυξηση φπα, θεσσαλονικη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, μνημονιο 3, εκλογες 2015, κοινωνια, κομματα, πολυτεχνειο, υβρίδιο, αφορολογητο, γη και υδωρ, εθνικη, ηξεις, οικονομια, ονοματα, προγραμμα, σημαιες, σωτηρια, υιος, αδυναμια, αυξηση, αρθρο, αιρεση, αφελειες, αφιξεις, βραδυ, γινει, δημοσιο, δειχνει, δις, δωσει, ευκολο, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, επιρροή, επιτυχια, ιδια, ειδος, ιδεολογια, ηθικο, κας, κυβερνηση, κομμα, κοπωση, λαθη, λευκη, λογο, μαξιμου, ολκής, οντας, οραμα, πιθανοτητες, προβληματα, πορτα, ψυχη, συνεχεια, σπιτι, υδωρ, ασφαλεια, φυλακες, χωρα, ποδια, σημαίνει, τρωει, χερια
Τυχαία Θέματα