The Economist Intelligence Unit: Πιθανό ένα Grexit κατά 60% μέσα σε 5 χρόνια

10:40 16/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Aναλυτές του The Economist Intelligence Unit εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για ένα Grexit είναι αυξημένες κατά 60% μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Σχετικά με το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, θεωρούν πως δεν θα υπάρξει συμφωνία αλλά εκτιμούν ότι είναι πιθανόν να προκύψει ένας συμβιβασμός ώστε τελικά να δοθούν κάποια χρήματα στην Ελλάδα και να αποφευχθεί ένα νέο δράμα με το ελληνικό χρέος,

καθώς από τον Μάρτιο ξεκινά μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Επιπλέον, οι αναλυτές του The Economist Intelligence Unit εκτιμούν πως αν οι Ευρωπαίοι δανειστές επιμείνουν στη νομοθέτηση περισσότερων μέτρων λιτότητας ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για εκλογές στην Ελλάδα.

Βασική αιτία για την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης εκτιμούν ότι είναι – εκτός από τις πολιτικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που προβλέπονται για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση – η διαφωνία των δανειστών για τους στόχους και τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ . Υπενθυμίζουν, μάλιστα, ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων δανειστών δήλωσαν ότι η παρουσία του ΔΝΤ αλλά και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για νέες εκταμιεύσεις δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα