Tα πρώτα λόγια του Μιχάλη Λεμπιδάκη: Είχα αρχίσει να απελπίζομαι

13:44 2/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μία επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση σε μάντρα αυτοκινήτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων στο ύψος της γέφυρας της Ζουρίδας, τα ξημερώματα, απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κι έτσι τερματίστηκε αισίως η εξάμηνη ομηρία του.

Οι δράστες πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο και συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης. Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής και πρόκειται για άτομα του περιβάλλοντος του επιχειρηματία, ως επί το πλείστον Κρητικοί, ενώ ανάμεσά τους είναι και γυναίκες.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος,

συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς επιδεικνύοντας ψυχραιμία και νηφαλιότητα ενώ φέρεται να απηύθυνε θερμό «ευχαριστώ» στους άνδρες που τον απελευθέρωσαν.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος κοντά στον Μιχάλη Λεμπιδάκη σήμερα τα ξημερώματα του είπε: «Μη φοβάσαι τίποτα, είσαι στα χέρια μας, δεν θα σε πειράξει κανένας».

«Ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τελειώσει αυτή η ιστορία, είχα αρχίσει να απελπίζομαι», του απάντησε εκείνος.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου προκειμένου να υποβληθεί στις πρώτες ιατρικές εξετάσεις και να ξεκουραστεί, εν αναμονή της συνάντησής του με μέλη της οικογένειάς του που στο μεταξύ έσπευδαν στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εγκυμονεί κίνδυνο, ωστόσο εντοπίστηκε καταβεβλημένος και σχεδόν αποστεωμένος.

Οι δράστες άλλαζαν συχνά καταφύγιο για να μην τους εντοπίσουν, ενώ περίπου πριν από 3 μήνες, οι αστυνομικοί είχαν βρεθεί στα ίχνη τους, αλλά κινήθηκαν με μεγάλη προσοχή για να διασφαλίσουν τη ζωή του επιχειρηματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα