Reuters: Η Αθήνα έχει ολοκληρώσει 7 από τα 13 προαπαιτούμενα

11:43 14/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Στην ολοκλήρωση 7 εκ των 13 προαπαιτούμενων έχει προχωρήσει η Αθήνα, ώστε να είναι σε θέση να λάβει την επόμενη υποδόση του 1 δισ. ευρώ και να νομοθετήσει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα την Τρίτη, δήλωσε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Η καταβολή της δόσης εξαρτάται από την υιοθέτηση των 13 μεταρρυθμίσεων, με την πρόοδο που έχει γίνει να συζητείται στο Euro

Working Group την Παρασκευή.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικά και διαρθρωτικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, «κόκκινα» δάνεια και αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

«Επτά από τις 13 (μεταρρυθμίσεις) έχουν τώρα ολοκληρωθεί», ανέφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει γνώση των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

«Όλες οι υπόλοιπες και όλα τα άλλα σχετικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ελληνικό κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης. Μια έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη», συμπλήρωσε.

Μετά την έκθεση συμμόρφωσης θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών, οι οποίοι αποτελούν και το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης, για να ανοίξει ο δρόμος της εκταμίευσης της δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα