Απόρρητη έκθεση της Κομισιόν ζητεί επειγόντως μέτρα για τη διασφάλιση των συνόρων

10:09 14/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Απόρρητη έκθεση της Κομισιόν φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν παράνομα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, θα αγγίξουν τα 1,3 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους.

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, μέχρι στιγμής 1,28 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πατήσει μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο αριθμός φαντάζει ακόμα πιο υπερβολικός, όταν συγκριθεί με τον

συνολικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων που είχαν φτάσει στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2009 έως και το 2014: «Μόλις» 813.000.

Τα στοιχεία της έκθεσης αναμένεται να συμπεριλάβει στις ανακοινώσεις του περί δημιουργίας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής ο πρόεδρος Ζαν Κλωντ Γιούνκερ την Τρίτη.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ρητά πως η πολιτική που εφάρμοσαν μέχρι τώρα τα κράτη – μέλη της ΕΕ απέτυχε πλήρως να προλάβει, αλλά και να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων και να διατηρήσει ασφαλή τα σύνορα της Ενωσης.

Επίσης, ζητεί την λήψη κατεπείγοντων μέτρων από τους ηγέτες της ΕΕ, που «θα ασφαλίσουν τα σύνορα και θα βασίζονται στην αρχή της κοινής και «μοιρασμένης» ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα