Persona non grata για τη Μόσχα διόρισε ο Τραμπ αν και επιδιώκει προσέγγιση με τη Ρωσία

11:31 8/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Όταν εγώ θα είμαι πρόεδρος η Ρωσία θα μας σέβεται πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τώρα, έγραψε σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανέλαβε την επιθυμία του να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ωστόσο, σε μία κίνηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι

θα είναι ανεκτικός απέναντι στον Πούτιν και τη Ρωσία, κάτι για το οποίο τον κατηγορούν οι Δημοκρατικοί και ανησυχούν οι Αμερικάνοι, ο Τραμπ διόρισε επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών έναν πρώην γερουσιαστή εναντίον του οποίου η Μόσχα έχει επιβάλει κυρώσεις.

Ο Κόουτς είναι ένας από τους έξι Αμερικανούς γερουσιαστές και τους τρεις αξιωματούχους του Λευκού Οίκου εναντίον των οποίων η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις το 2014 σε αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της για την προσάρτηση της Κριμαίας. Τότε ο γερουσιαστής είχε δηλώσει ότι «τον τιμά» να είναι στόχος του Κρεμλίνου.

Having a good relationship with Russia is a good thing, not a bad thing. Only "stupid" people, or fools, would think that it is bad! We…..

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 7, 2017

have enough problems around the world without yet another one. When I am President, Russia will respect us far more than they do now and….

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 7, 2017

both countries will, perhaps, work together to solve some of the many great and pressing problems and issues of the WORLD!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 7, 2017

Ο 73χρονος πρώην γερουσιαστής Νταν Κόουτς «θα ηγηθεί της διαρκούς επαγρύπνησης της κυβέρνησής μου απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να μας βλάψουν.«Είμαι βέβαιος ότι ο γερουσιαστής Νταν Κόουτς είναι καλή επιλογή» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Η τοποθέτηση του Κόουτς που είναι persona non grata για τη Μόσχα γίνεται εν μέσω αντιπαράθεσης του νέου προέδρου με τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία για άσκηση επιρροής στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Τραμπ αμφιβάλλει για τη συγκεκριμένη παρέμβαση, ενώ οι υπηρεσίες Πληροφοριών κατηγόρησαν ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε αποχαρακτηρισμένη έκθεση ότι εξαπέλυσε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης και κυβερνοεπιθέσεων με στόχο να εκλεγεί ο μεγιστάνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα