O Πάπας Φραγκίσκος το ομολογεί: Είμαι αμαρτωλός

14:43 10/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις στιγμές αδυναμίας που έχει περάσει αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζοντας για άλλη μια φορά το προφίλ του απλού, ειλικρινή αληθινού και αυθόρμητου.

Αποκάλυψε ότι και ο ίδιος αμφισβήτησε την ύπαρξη Του Θεού, χαρακτήρισε τον εαυτό του αμαρτωλό αλλά τόνισε ότι είναι «ένας άνθρωπος που κάνει λάθη».

Σχετικά με την ύπαρξη Του Θεού, σχολίασε: «Και εγώ, επίσης, γνωρίζω αυτές τις άδειες στιγμές. Όμως, αυτές οι κρίσεις παρέχουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να ωριμάσει κάποιος.

Κάθε πίστη που δεν αντιμετωπίζει στιγμές κρίσης παραμένει στα σπάργανα».

Όσο για την ξεχωριστή προσωπικότητά του επισημαίνει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε μορφή εξιδανίκευσης ενός ανθρώπου κουβαλά πάντα μαζί της υποσυνείδητα την σφραγίδα της επιθετικότητας. Αν είμαι εξιδανικευμένος νιώθω ότι απειλούμαι από επίθεση. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν κάτι ξεχωριστό, Είμαι ένας αμαρτωλός, είμαι ένας άνθρωπος που κάνει λάθη».

Αναφερόμενος στον λαϊκισμό που αυξάνεται ανησυχητικά, ο Ποντίφικας υπογράμμισε: «Ο λαϊκισμός είναι κακό πράγμα και έχει άσχημο τέλος, όπως έχει αποδειχθεί κατά τον περασμένο αιώνα. Ο λαϊκισμός χρειάζεται πάντα έναν «Μεσσία» για να πετύχει, γεγονός που είναι ασυμβίβαστο με τις χριστιανικές αξίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα