O Μητσοτάκης προειδοποιεί ανοιχτά τράπεζες, Σαββίδη, Μπόμπολα

20:48 5/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποφασισμένος να αποτρέψει την ανάδειξη του Ιβάν Σαββίδη σε κεντρικό πρόσωπο των ΜΜΕ εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να στήσει τη δική της διαπλοκή και τους τραπεζίτες να μη συναινέσουν.

Στο στόχαστρο του αρχηγού της ΝΔ βρίσκεται η κυοφορούμενη συμφωνία του προέδρου του ΠΑΟΚ με τον Φώτη Μπόμπολα για την εξαγορά

του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας Πήγασος (Έθνος, Ημερησία) και -δι αυτής- την απόκτηση του 32% του Μega.

Ο επιχειρηματίας, που διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, φαίνεται πως προτίθεται να επενδύσει 20 εκατ ευρώ στον εκδοτικό οργανισμό, αν βέβαια οι τράπεζες διαγράψουν 100 εκατ ευρώ από τα συνολικά 170 εκατ των χρεών του. Στην περίπτωση αυτή φέρεται να συμφωνεί με την παραμονή και του Φώτη Μπόμπολα στο διοικητικό σχήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε, μέσω «φωτογραφικής» ανακοίνωσης της ΝΔ ότι δεν θα δεχθεί διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, ούτε την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ:

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου.

Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα