«O Φόβος είναι αμαρτία» από την Οριάνα Φαλάτσι

15:19 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Βιβλίο που θα περιέχει την πιο σημαντική αλληλογραφία της δημοσιογράφου και συγγραφέως Οριάνα Φαλάτσι εκδίδει ο ιταλικός εκδοτικός οίκος Rizzoli και θα έχει τίτλο «La Paura e un peccato» (Ο Φόβος είναι αμαρτία).

Όπως γράφει η Corriere della Sera, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο και την κηδεία του Αλέκου Παναγούλη, η Ιταλίδα δημοσιογράφος και σύντροφός του γράφει στον σκηνοθέτη Ζιλ

Ντασέν: «Με βομβάρδισαν όπως στο Ανόι. Επί εννέα ημέρες… Κάθε βόμβα ήταν μια κακή είδηση, μια πρόκληση, μια εκδίκηση, μια μαχαιριά στην καρδιά και στο μυαλό μου».

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως η αναφορά της Φαλάτσι ήταν στις κακές σχέσεις με την οικογένεια του ήρωα της ελληνικής αντίστασης «οι οποίες είχαν γίνει εμφανείς κατά τις ημέρες εκείνες του απέραντου πόνου, όταν η Οριάνα -όπως γράφει στο γράμμα της- βρέθηκε ένα μόλις βήμα πριν την αυτοκτονία».

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος με καταγωγή από την Φλωρεντία απαντά επίσης αρνητικά, σύμφωνα με την Corriere, σε πρόταση του Ζιλ Ντασέν, να γυρίσει έργο με θέμα τη ζωή και τις ανεξακρίβωτες συνθήκες του θανάτου του Αλέκου Παναγούλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα