Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία αύριο

14:23 7/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μπαράζ κινητοποιήσεων στον χώρο της Υγείας ξεκινά αύριο καθώς με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Γιατροί και εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην απεργία

συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «30.000 κενές οργανικές θέσεις με 1 νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 ασθενών». Αναφέρει, επίσης, ότι «τα νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα», με τις ληξιπρόθεσμές οφειλές να ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει ότι οι δράσεις για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσουν στις 08:30 με αποκλεισμό της οδού Αριστοτέλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα