O Tραμπ στην Τουρκία για να δει Ερντογάν -Στο επίκεντρο S-400 και F-35

18:32 1/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Κινήσεις αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει αναπτυχθεί στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας γίνονται στο παρασκήνιο, παρά τις δημόσιες δηλώσεις αντιπαράθεσης με αιχμή τους ρωσικούς πυραύλους S-400. Ήδη η A Haber μιλά για διαβουλεύσεις σε ανώτατο επίπεδο, αναφέροντας μάλιστα πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν και θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιούλιο. Σημειώνει ότι έχει οριστεί και η ημερομηνία, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δυο τους τις προηγούμενες μέρες.

Οι κινήσεις απεμπλοκής είχαν ξεκινήσει με τις επαφές που ονομάστηκαν «διπλωματία

των γαμπρών». Όταν ο Αλ Μπαϊράκ, γαμπρός του Τούρκου προέδρου, συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον Κουτσνέρ, σύζυγο της κόρης του Τραμπ, και στη συνέχεια έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο.

Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν, μετά από εκείνες τις συνατήσεις, ότι η Τουρκία πρότεινε να αγοράσει μεν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, αλλά να το εγκαταστήσει στο έδαφος κάποια φιλικής της χώρας -ίσως του Κατάρ ή του Αζερμπαϊτζάν. Έτσι ώστε να διασκεδάσει τις ανησυχίες της αμερικανικής κυβέρνησης και να μην υπάρξει βέτο στην προμήθεια των 100 υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 που έχει παραγγείλει.

The post O Tραμπ στην Τουρκία για να δει Ερντογάν -Στο επίκεντρο S-400 και F-35 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα