O Iταλός Νταβίντ Μαρία Σασσόλι πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

15:14 3/7/2019 - Πηγή: Aixmi

O Iταλός Σοσιαλιστής Νταβίντ Μαρία Σασσόλι εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη δεύτερη ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας 345 ψήγους σε σύνολο 667 ευρωβουλευτών. Τον πρώην δημοσιογράφο στήριξε και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο κ. Σασσόλι θα μείνει στο πόστο του για τα επόμενα 2,5 χρόνια, καθώς η συμφωνία που υπάρχει προβλέπει ότι το υπόλοιπο μισό της θητείας του Ευρωκοινοβουλίου η θέση θα καλυφθεία από εκπρόσωπο του Λαϊκού Κόμματος.

Γεννήθηκε το 1956 στη Φλωρεντία το 1956, σπούδασε

πολιτικές επιστήμες στο τοπικό πανεπιστήμιο, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και στην τηλεόραση και το 2009 εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Απέτυχε τρία χρόνια αργότερα στη διεκδίκηση της δημαρχίας της Ρώμης, αλλά επανεξελέγη ευρωβουλευτής και από το 2014 ήταν αντιπρόεδρος του σώματος. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μαζί της δύο κόρες, ενώ υποστηρίζει την ποδοσφαιρική ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Φιορεντίνα.

The post O Iταλός Νταβίντ Μαρία Σασσόλι πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα