Novartis-Εμπλέκουν Σαμαρά, Βενιζέλο, Άδωνι, Λοβέρδο, Στουρνάρα

20:37 5/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Δυο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπηρεσιακό Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών από το 2006 έως το 2015, περιλαμβάνει η δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis, που έστειλε στη Βουλή η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Το θέμα αφορά σε τιμολόγηση φαρμακευτικών

σκευασμάτων και οι υπό διερεύνηση κατηγορίες είναι η απιστία (καθώς έχει προκύψει ζημιά για το δημόσιο), αλλά και για δωροδοκία. Η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε, λοιπόν, στη Βουλή τον φάκελο, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να διερευνήσει η ίδια τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Βεβαίως, οι όποιες ποινικές ευθύνες -αν υπάρχουν- έχουν παραγραφεί. Γι αυτό και η Δικαιοσύνη διερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος -αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί. Δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει ήδη ασκηθεί σε ανώτατο στέλεχος της πολυεθνικής και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Tα ονόματα των υπουργών, που περιλαμβάνει η δικογραφία, είναι: Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς και Γιώργος Κουτρουμάνης,

Την ίδια ώρα αίσθηση και αντιδράδεις προκαλούσε η αιφνίδια επίσκεψη στον Άρειο Πάγο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Στην αρχή ειπώθηκε ότι βρέθηκε εκεί για προσωπικούς λόγους, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε επισήμως ότι επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου για να ενημερωθεί, με αφορμή δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη για τη Novartis.

Novartis-Εμπλέκουν Σαμαρά, Βενιζέλο, Άδωνι, Λοβέρδο, Στουρνάρα

The post Novartis-Εμπλέκουν Σαμαρά, Βενιζέλο, Άδωνι, Λοβέρδο, Στουρνάρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα