Novartis -Καταιγιστικές εξελίξεις -Αρνήθηκε ο «Σαράφης» να καταθέσει- Θα προσαχθεί βιαίως

17:50 18/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, μετά την άρνηση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή. Η συνάντηση με τους βουλευτές είχε προγραμματιστεί για τις 4 το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ. Αρνήθηκε να παρουσιαστεί με τη δικαιολογία ότι δεν τηρούνται οι όροι εξέτασης που είχε θέσει -δηλαδή της εξέτασης με μετάδοση ήχου και αλλοιωμένη φωνή από άλλη αίθουσα. Όπως ανέφερε φοβάται για τη ζωή τη δική

του και της οικογένειάς του.

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ υπέγραψαν ένταλμα βίαιης προσαγωγής του και ήδη αναζητείται. Το ΚΚΕ ζήτησε να σταματήσει η ανωνυμία του, αλλά τελικά δεν υπέγραψε το ένταλμα, τονίζοντας ότι δεν θα φέρει αποτελέσματα. Η Ελληνική Λύση συμφώνησε αλλά δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εντοπιστεί.

«Σαράφης»: Φοβάμαι αντίποινα για τη ζωή μου και την οικογένειά μου
Σύμφωνα με πηγές ως επιχείρημα της μη εμφάνισής του ο αποκαλούμενος «Σαράφης» επικαλείται το γεγονός ότι 

Στάση αναμονής τηρεί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, για το ενδεχόμενο εντοπισμού του μάρτυρα και εμφάνιση ενώπιον του πενταμελούς κλιμακίου της Επιτροπής.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε αιφνιδιαστικά να εξαιρεθεί ο Θανάσης Πλεύρης από μέλος της προανακριτικής επιτροπής, μέσω του συνηγόρου του, Δημήτρη Τσοβόλα. Το αίτημα απορρίφθηκε από την Προανακριτική, με μόνη διαφωνία εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε.

The post Novartis -Καταιγιστικές εξελίξεις -Αρνήθηκε ο «Σαράφης» να καταθέσει- Θα προσαχθεί βιαίως appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα