Neue Zürcher Zeitung: Nα λυθεί πιο ανθρώπινα το θέμα των προσφύγων

13:33 7/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Η νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες στη Μεσόγειο είναι το θέμα που κυριαρχεί στα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Η Frankfurter Allegemeine Zeitung γράφει: «Από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Απρίλιο έγιναν πολύ λιγότερα από αυτά για τα οποία είχαν δοθεί σχετικές υποσχέσεις. Είχε συμφωνηθεί για παράδειγμα να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων. Η συνοριακή υπηρεσία Frontex διαμαρτύρεται τώρα για πολλοστή φορά

ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα. Τη συμφωνημένη κατανομή των προσφύγων μόλις που την ξεκίνησαν. Η ΕΕ δεν σκόπευε να χρησιμοποιήσει ακόμα και στρατιωτικά μέσα εναντίον των διακινητών; Προφανώς πολλοί πολιτικοί δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι η μετανάστευση και οι συνέπειές της είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας».

Από την πλευρά της , η Neue Zürcher Zeitung επισημαίνει. «Στατιστικά ιδωμένη η πίεση των προσφύγων από την Αφρική και την Ασία δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη. Η ΕΕ έχει 500 εκατομμύρια κατοίκους, οι περισσότεροι ζουν σε χώρες με μεγάλη ευμάρεια. Θα μπορούσαν να διαμοιραστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες σε διάφορες χώρες. Θα πρέπει να προσπαθήσει να λύσει κανείς το πρόβλημα σε πιο ανθρώπινο επίπεδο. Το πλοίο δεν είναι γεμάτο».

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα