Nεκρός ο αρχηγός των Ισλαμιστών του ISIS, Aλ Μπαγκντάντι

16:01 27/10/2019 - Πηγή: Aixmi

Nεκρός είναι η αρχηγός των Ισλαμιστών του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, μετά από επίθεση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Οκτώ ελικόπτερα στοχοποίησαν μετά τα μεσάνυκτα ένα σπίτι και ένα όχημα στα περίχωρα του χωριού Μπαρίσα και φαίνεται ότι έχασαν τη ζωή τους 9 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό ο ηγέτης των τζιχαντιστών πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά και ανατινάχτηκε και το ίδιο έκαναν και δυο από τις συζύγους του.

Ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε

ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας, ο οποίος επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες Πληροφοριών του Ιράκ συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αλ Μπαγκντάντι. Ενώ το CNN ανέφερε ότι η CIA συνέβαλε στον εντοπισμό του και πρόσθεσε ότι τώρα δινεργούνται τεστ για να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι ο νεκρός είναι όντως ο ηγέτης των τζιχαντιστών, ο οποίος δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής έπειτα από ένα ηχητικό μήνυμά του τον Νοέμβριο του 2016. Τη μοναδική γνωστή στη Δύση δημόσια εμφάνισή του, είχε κάνει τον Ιούλιο του 2014, στο τέμενος αλ Νούρι, στη Μοσούλη, όταν είχε καλέσει όλους τους πιστούς να ορκιστούν πίστη στον ίδιο, ανακηρύσσοντας την ίδρυση του «χαλιφάτου» του ΙSIS στις αχανείς εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας που είχαν κυριεύσει οι μαχητές του.

The post Nεκρός ο αρχηγός των Ισλαμιστών του ISIS, Aλ Μπαγκντάντι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα