LIVE: Στη Βουλή η κυβερνητική πρόταση για προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis

08:34 21/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Στη Βουλή συζητείται σήμερα η κυβερνητική πρόταση για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Αν αποφασιστεί η προκαταρκτική εξέταση, θα εξεταστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος, 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και του ν. 3126/2003, η «Ποινική ευθύνη

των Υπουργών», όπως ισχύουν, για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη.

Θα μιλήσουν 53 άτομα, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι εγκαλούμενοι.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 9.00 και να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα σε μία μαραθώνια συνεδρίαση όπου οι τόνοι αναμένεται να χτυπήσουν κόκκινο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στην τοποθέτησή του ότι διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στη ΝΔ την οποία κατηγορεί για σκευωρία καθώς και για διαρκή επιχείρηση τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων. Επιπλέον θα υπογραμμίσει τις «ευθείες παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

The post LIVE: Στη Βουλή η κυβερνητική πρόταση για προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα