Εν αναμονή νέου Eurogroup- Συμφωνία για τα μέτρα «ρεζέρβα» στο Άμστερνταμ (;)- Δηλώσεις και εκτιμήσεις

13:48 22/4/2016 - Πηγή: iPop

Τα «καυτά» μέτρα «κάβα» στο επίκεντρο του Eurogroup στο Άμστερνταμ. Ελλάδα- δανειστές «συμφώνησαν» σχετικά με την υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων «ρεζέρβα» τα οποία αναμένεται να ενεργοποιηθούν αν χρειαστεί. «Η συνεργασία ήταν ισχυρή και παραγωγική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ στο τραπέζι έπεσε και η διεξαγωγή νέου Eurogroup μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Γ. Ντάισλεμπλουμ αναφέρθηκε σε δέσμευση του υπουργού Οικονομικών για «εφαρμογή του εφεδρικού πακέτου μέτρων» και τόνισε:

Η συνεργασία μεταξύ

των Θεσμών και της Ελλάδας ήταν ισχυρή και παραγωγική. Πιστεύουμε ότι έγινε σημαντική πρόοδος και είμαστε κοντά σε συμφωνία για το ασφαλιστικό, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Μένουν κάποια θέματα, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Εξετάσαμε πώς θα προχωρήσουμε. Συμπεράναμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που θα εφαρμοστεί μόνο αν είναι απαραίτητο

Και πρόσθεσε: «Το πακέτο αυτό πρέπει να είναι ισχυρό, να νομοθετηθεί εκ των προτέρων και να έχει τα στοιχεία τα οποία θα το ενεργοποιήσουν. Η δέσμευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ότι θέλει να δουλέψει παραγωγικά γι’ αυτό. Αν υπάρχει το πακέτο, το έκτακτο πακέτο και ο μηχανισμός ενεργοποίησης, μπορούμε να έχουμε έκτακτο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη. Δεν έχει κλείσει. Τότε θα έχουμε και σοβαρή συζήτηση για το χρέος».

Να τονισθεί πως σε ερώτηση σχετικά με το ύψος των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα, ο Επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως: «Τα μέτρα που μελετώνται τώρα πρέπει να φθάνουν το 3% του ΑΕΠ» και σημείωσε: «Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τα μέτρα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να φθάνουν το 2% του ΑΕΠ και θα είναι συμπληρωματικά του κύριου πακέτου».

Εμμένει η Λαγκάρντ:

Η Διευθύντρια του ΔΝΤ, εξέφρασε τη χαρά της τονίζοντας πως το Ταμείο είχε την ισχυρή στήριξη των Ευρωπαίων στο θέμα των προληπτικών μέτρων και τόνισε:

Αυτά τα μέτρα θα καλύψουν τις απαιτήσεις που έχει το Ταμείο. Πρέπει να νομοθετηθούν, να είναι αξιόπιστα και να υπάρξει ο μηχανισμός με βάση τον οποίο θα ενεργοποιηθούν. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα και να δουλέψει. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες δυο μέρες, τόνισε

Ενώ συμπλήρωσε: «Το Ταμείο επιμένει πως η λύση που θα πρέπει να δοθεί θα έχει δυο σκέλη, των μεταρρυθμίσεων και του χρέος».

Το tweet του Ντομπρόφσκις:

Στο σχετικό του tweet ο Β. Ντομπρόφσκις τονίζει πως παρατηρείται καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και σημειώνει πως «πλέον γίνεται συζήτηση επί των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ζητά το ΔΝΤ, έτσι ώστε να δώσει την έγκριση του».

#Eurogroup concludes good progress in negotiations with #Greece on 1st review, contingency measures to be discussed to get IMF on board.

— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis) April 22, 2016

The post Εν αναμονή νέου Eurogroup- Συμφωνία για τα μέτρα «ρεζέρβα» στο Άμστερνταμ (;)- Δηλώσεις και εκτιμήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα