Kόντρα Ξανθού-Βρούτση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα

19:26 19/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. σημειώθηκε στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα με αφορμή την κάλυψη των ανασφάλιστων και την αρωγή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης σημείωσε στην τοποθέτηση του ότι το νομοσχέδιο είναι γεμάτο από ρυθμίσεις για τον «διορισμό ημετέρων», ενώ για τις ρυθμίσεις του νομοθετήματος βάσει των οποίων παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ανασφάλιστους πολίτες

τόνισε πως με τις προβλέψεις αυτές θα γεμίσουν τα νοσοκομεία από ανασφάλιστους μετανάστες. «Αν θέλετε να ασκήσετε πολιτική για όλο τον κόσμο δικαίωμα σας αλλά βρείτε τα λεφτά και μην την ασκείτε σε βάρος των Ελλήνων», σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Διολισθαίνετε στην γραμμή “υγεία μόνο για Έλληνες” και αυτή είναι η γραμμή της Χρυσής Αυγής» επιτέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στον «γαλάζιο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τονίζοντας πως «οι μετανάστες δεν έρχονται να κάνουν βόλτα στη χώρα» και ότι «κάθε χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή οφείλει να αντιμετωπίζει παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας τις ανάγκες κάλυψης των ανθρώπων αυτών».

«Είναι μεγάλο λάθος να ταυτίζετε την Χρυσή Αυγή με την ΝΔ» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, ξαναπαίρνοντας τον λόγο, συμπληρώνοντας πως «η αλληλεγγύη και η ευαισθησία της ΝΔ δεν παραχωρείται. Το ξέρει όλος ο κόσμος. Όμως οι Έλληνες βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση και μην τους αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Επιπλέον ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε πως «το κερασάκι στην τούρτα είναι η διάταξη για τα νοσοκομεία την οποία εμείς θα καταργήσουμε», αναφερόμενος στην διάταξη για τους «διαμεσολαβητές υγείας» που θα τους διορίζει ο υπουργός υγείας. «Φτιάχνετε λαϊκές συνελεύσεις μέσα στα νοσοκομεία, βάζοντας άτομα που δεν θα έχουν σχέση για να λύνουν τα προβλήματα μέσα στα νοσοκομεία».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δεν αναφέρθηκε στα «καρφιά» και τις μομφές που εξαπέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης για τις ρυθμίσεις περί «διορισμών ημετέρων». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως φώναζαν στον «γαλάζιο» κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ότι οι διαμεσολαβητές θα εργάζονται αμισθί. «Αυτό δεν προκύπτει από την Έκθεση του Λογιστηρίου η οποία αναφέρει ότι δεν έχει στοιχεία για να κοστολογήσει τη δαπάνη» τους αντέτεινε ο Γιάννης Βρούτσης.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καταψηφίζεται από ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δήλωσε παρών και η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα