Kαμμένος: Στην κρίση φάνηκε ότι πραγματικοί σύμμαχοί μας είναι οι ΗΠΑ

08:39 20/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Για το αποτύπωμα τη επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αλλά και τη συμφωνία αναβάθμισης των F16 μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι θα πρέπει να χαροποιεί όλους τους Έλληνες η επιτυχία της επίσκεψης αυτής στις ΗΠΑ καθώς η ελληνική σημαία κυμάτισε στον Λευκό Οίκο, ενώ από το 1994 πρώτη φορά η Ελλάδα

έγινε δεκτή και συζητήθηκαν τομείς που αφορούν στην ενέργεια, τις επενδύσεις, την οικονομία.

Επεσήμανε ότι το αποτύπωμα θα φανεί από τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τις επενδύσεις που θα έρθουν, τη γεωπολιτική θέση της χώρας που στηρίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Ερωτώμενος για το ιδεολογικό θέμα που αποτελεί η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο παρελθόν φώναζε εναντίον των ΗΠΑ και των «βάσεων του θανάτου», ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας πήγε όχι ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως πρωθυπουργός.

«Η κρίση μας έδειξε ότι οι πραγματικοί σύμμαχοί μας ήταν οι ΗΠΑ» τόνισε και αναφέρθηκε σε παρέμβαση Ομπάμα που ενίσχυσε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη με πρόταση Ολάντ.

Σχετικά με τη συμφωνία των 2,4 δισ. για τα F16, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως αυτή αφορά την άδεια για την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών, «για 123 αεροσκάφη στην κατηγορία viper εδόθη άδεια με πλαφόν τα 2,4 δισ.. Η Ελλάδα ζήτησε να αναβαθμιστεί μέρος του στόλου με πλαφόν το 1,1 δισ ευρώ. Το ποσό θα φθάσει μέχρι εκεί.

Ο Τραμπ ενέκρινε την αναβάθμιση για 123 αεροσκάφη. Εμείς ζητάμε μέρος αυτών.

Αν τα 123 αεροσκάφη αναβαθμιστούν στο σύνολό τους θα πάει στα 2,4 δισ. Εμείς θέλουμε μέρος αυτών, που είναι και ανάγκη. Η έγκριση δίνεται για το σύνολο. Αύριο το πρωί υπάρχει συνεδρίαση μέχρι τον Ιούνιο της επιτροπής του Κογκρέσου και αποφασίζουν αν θα μετατραπεί σε δωρεά στην Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως «μπορεί μέρος ή όλο το ποσό να είναι αμερικανική βοήθεια. Η εποχή των μιζών έχει τελειώσει».

Είπε κιόλας πως η συμφωνία ενοχλεί κάποιους η διακρατική συμφωνία καθώς δεν υπάρχουν μεσάζοντες, δεν χωρούν μίζες, οι παλιοί φίλοι του Τσοχατζόπουλου αντιδρούν.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση Τσίπρα- Λαγκάρντ και είπε ότι το ΔΝΤ δεν ζητεί νέα μέτρα.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «επέλεξε να πάρει μαζί της τα ακροδεξιά στελέχη του Καρατζαφέρη, ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε να είναι επίτιμος πρόεδρος και προεδρεύων ο Άδωνις Γεωργιάδης κι επιλέγει την πολιτική της προσωπικής επίθεσης, την αντιπαράθεση και το λεξιλόγιο του Γεωργιάδη. Λυπάμαι. Είναι ένα πολιτικό κατάντημα«.

Κι εκείνος επεσήμανε «είμαι περήφανος που είμαι σε αυτήν την κυβέρνηση«.

Keywords
Τυχαία Θέματα